Ответ на 4 вопроса

1. Где должен служить мобилизованный военнобязанный не пригодный для службы в Морской пехоте?
2. Может ли военнослужащий признанный по ВЛК НЕ годным к Морской пехоте, служить в ОБСП или ССО Сухопутных войск?
3. Нарушил ли права военкомат, который призвал военнообязанного мобилизированного,согласно приказа 402 от 2008 г. об мобилизации к службе в Морской пехоте с штампом «годен» в военном билете не учитывая выводов мед комиссии ВЛК об ограниченной пригодности его к службе в армии с отметкой в в/б ?
4. Может ли военная часть вводить приказ в «Боевое распоряжение»военнообязанного, мобилизированного, когда подано заявление к ЦВЛК или суд про обжалование решения?
10.03.2024 17:39 276

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
157 відгуків (156 +) (1 -)
Консультацій: 816

Вітаю!

1.

ПОЛОЖЕННЯ
про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#top

II. Медичний огляд

1. Загальні положення

1.2. Постанови ВЛК приймаються на підставі Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби (далі - Розклад хвороб) (додаток 1), пояснень щодо застосування статей Розкладу хвороб (додаток 2) та таблиць додаткових вимог до стану здоров'я (далі - ТДВ) (додаток 3).

3. Медичний огляд військовозобов'язаних у мирний час та під час мобілізації, на особливий період

3.8.

Після закінчення медичного обстеження під час мобілізації ВЛК виносить щодо військовозобов’язаного одну із таких постанов:

.....

Придатний (або непридатний) до військової служби за військовою спеціальністю ________________________ (вказати спеціальність).

6. Медичний огляд військовослужбовців

6.26. Щодо військовослужбовців, визнаних непридатними до служби в Десантно-штурмових військах, спецспорудах, до підводного керування танків, до роботи з ДІВ, КРП, джерелами ЕМП, мікроорганізмами I-II груп патогенності, особливо небезпечними інфекційними хворобами, відряджень за кордон, у МО тощо, ВЛК одночасно вирішують питання про придатність їх до військової служби за графами I, II, III Розкладу хвороб залежно від військового звання з подальшим затвердженням свідоцтва про хворобу штатною ВЛК.

9. Медичний огляд військовослужбовців плаваючого складу ВМС Збройних Сил України, морської піхоти, водолазів, лікарів-фізіологів, працівників допоміжного флоту ВМС Збройних Сил України

...

В особливий період медичний огляд військовослужбовців морської піхоти проводиться з метою визначення придатності до військової служби у морській піхоті один раз на 24 місяці за графами Розкладу хвороб та графою 4 ТДВ «А» або графою 10 ТДВ «Б».

хххххх

Згідно з графою 10 ТДВ "Б"  "Десантно-штурмові війська, морська піхота - в особливий період" військовослужбовець, котрий непридатний до служби у МП не може служити в ДШВ.  

2.

НІ, ЦНЇЕ НЕМОЖЛИВО. 

ВИМОГИ ДО ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ ССО (ГРАФА 1 ТДВ "Б"  "Військові частини та підрозділи спеціального призначення...") БІЛЬШ ЖОРСТКІШІ.

3.

ТАК, ЦЕ ПОРУШЕННЯ.

ТАКІ ДІЇ ТРЕБА ОСКАРЖУВАТИ. 

4.

ОСКАРЖЕННЯ РІШЕННЯ ВЛК, НЕ ЗУПИНЯЄ НАКАЗИ КОМАНДУВАННЯ. 

Якщо подобається, тисни кнопку