Срок действительности постановления ВВК

Офицер запаса (военная кафедра, не служил). В 2024 г. стал повторно на военный учет, прошел медкомиссию, признан годным. Вопрос: на какое время действительно постановление ВВК (там есть 1 год или 6 мес.), меня интересует через сколько времени я могу отказаться от получения мобилизационной повестки без уголовных последствий.
19.05.2024 11:22 228

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
157 відгуків (156 +) (1 -)
Консультацій: 816

Вітаю!

про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України

 у мирний час та під час мобілізації, на особливий період

3.6. Картка обстеження та медичного огляду на солдатів, матросів, сержантів і старшин зберігається у ТЦК та СП до чергового огляду, а на офіцерів, прапорщиків (мічманів) у їх особових справах - постійно.

3.8.

Постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про ступінь придатності військовозобов'язаного до військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період дійсна протягом одного року з дня закінчення медичного огляду.

Якщо в стані здоров'я військовозобов'язаного, за його зверненням або висновками лікарів закладу охорони здоров'я виникли зміни, то за направленням керівника ТЦК та СП проводиться повторний медичний огляд з метою визначення ступеня придатності до військової служби.

ПОСТАНОВА ВЛК ПІД ЧАС МОБІЛІЗАЦІЇ ДІЙСНА ПРОТЯГОМ ОДНОГО РОКУ.

ВІДМОВИТИСЬ ВІД МОБІЛІЗАЦІЙНОГО РОЗПОРЯДЖЕННЯ БЕЗПІДСТАВНО ВИ НЕ МАЄТЕ ПРАВА - ЗА ЦЕ КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ. 

В РАЗІ ОТРИМАННЯ МОБРОЗПОРЯДЖЕННЯ, ПІСЛЯ СПЛИНУ ОДНОГО РОКУ З МОМЕНТУ ОСТАННЬОГО ВЛК,  ВИ МОЖЕТЕ ЗВЕРНУТИСЯ ДО КЕРІВНИКА ТЦКСП ІЗ ЗАЯВОЮ ПРО ЗМІНИ В СТАНІ ЗДОРОВ'Я ТА ПРОВЕДЕННЯ ПОВТОРНОГО МЕДИЧНОГО ОГЛЯДУ (КРАЩЕ ЩОБ ЦІ ЗМІНИ ПІДТВЕРДЖУВАЛИСЯ МЕДИЧНИМИ ДОКУМЕНТАМИ).

Якщо подобається, тисни кнопку