Оподаткування доходів моряків

Доброго дня. Хотів би проконсультуватися з приводу того, як оподатковуються доходи моряків. Наприклад - я працюю на грецьку компанію, свою зарплату отримую в доларах. Окремо декларацію в податкову ніколи не подавав і в цілому ніколи з податкової не було ніяких повідомлень, повісток чи чогось подібного. Раз у п`ять років регулярно обновляю свої дипломи для роботи і вони проходять верифікацію державними установами, ніколи ніяких претензій не було через несплату податків.  Я не знаю чи є якісь домлення між Україною і Грецією. Так от чи не є це "накопичувальним фондом" - через деякий час з податкової мені пришлють повістку в суд і змусять платити за всі роки які я працюю? І як можна уникнути проблем з законом? Я не хочу віддавати п`яту частину своєї зарплатні не отримуючи нічого взамін чи мінімальну пенсію. 

03.03.2021 00:53 1993

Консультація виконавця

Виктория Костромина И Васильева
Адвокат
У сервісі: 5 років
14 відгуків (14 +) (0 -)
Консультацій: 66

 


Фізичні особи, що є громадянами України та працюють, тимчасово або постійно за кордоном, повинні декларувати доходи, отримані як із джерел в Україні, так і іноземні доходи. Це стосується, зокрема, моряків, що працюють у іноземних судновласників.


Платник податку може зменшити суму річного податкового зобов'язання на суму податків, сплачених за кордоном, згідно з нормами міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України. Він визначає суму такого зменшення за зазначеними підставами у річній податковій декларації.


 Перелік діючих міжнародних договорів про усунення подвійного оподаткування розміщено на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України http://sfs.gov.ua/ у розділі «Діяльність» у рубриці «міжнародне співробітництво».


Для одержання права на зарахування податків, сплачених за межами України, платник зобов'язаний одержати від державного органу країни, де був отриманий дохід (прибуток), уповноваженого стягувати такий податок, довідку про суму сплаченого податку, а також про базу та/або об'єкт оподатковування. Зазначена довідка підлягає легалізації у відповідній країні, у відповідній закордонній дипломатичній установі України, якщо інше не передбачено діючими міжнародними договорами України.


Сума податку з іноземного доходу платника податку - резидента, сплаченого за межами України, не може перевищувати суму податку, розраховану на базі загального річного оподатковуваного доходу такого платника податку відповідно до законодавства України.


СПОЧАТКУ ВАМ ПОТРІБНО ЗНАТИ ЧИ СПЛАЧУЄ ВАША КОМПАНІЯ ЗА ВАС ПОДАТКИ  і перевірити че є договір на сайті вказаний вище


Я не хочу віддавати п`яту частину своєї зарплатні не отримуючи нічого взамін чи мінімальну пенсію- ніхто цього не хоче робити але ми мусимо бо такий закон


також ознайомтесь - https://kherson.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/446960.html

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram