Студент ВНЗ, маю всі документи на руках, перед візитом до ТЦКСП хочу проконсультуватися

Перед візитом до ТЦКСП , для відсрочки, хочу проконсультуватися. Якщо напрявлять на ЛВК, то який документ мені повинні дати про прийняття документів з ВНЗ безпосередьо від робітників ТЦКСП, що засвідчить факт прийняття ? Тобто, що я пройшов комісію після подання документів, а не навпаки.

23.07.2022 19:15 1263

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
742 відгука (741 +) (1 -)
Консультацій: 1932
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий день.

Я завжди рекомендую подати заяву про надання відстрочки та документи з ВНЗ ДО того, як пройдете ВЛК. Адже є практика вручення повістки на відправку в перший же день візиту до  ТЦК та СП  (військомату), або одразу після проходження комісії та здійснення запису про придатність до служби. Тому, Ваши документи мають попасти в військомат до проходження ВЛК та винесення висновку про придатність.

Тому, коли Ви з'явитесь до військомату, Ви маєте подати заяву в 2-х екземплярах. Один екземпляр з документами віддаєте в військомат, на другому- військомат має проставити штампік або зробити запис про прийняття заяви, з датою прийняття та підписом уповноваженої особи. Якщо Вам будуть відмовляти у прийнятті заяви з документим (скажуть подати після ВЛК), беріть обхідний лист на ВЛК (список лікарів) , та одразу відправляйте документи Укрпоштою, цінним листом з описом вкладення. Поки пошта буде йти, не поспішайте "закривати" ВЛК, строки  проходження не обмежені, ВЛК можна проходити хоч 3 місяці, строків немає. Та чекайте, поки не буде вручений лист військомату. На чеку Укрпошти буде вказаний номер відправлення, по  якому  Ви зможете відслідковувати свое відправлення. Як тільки Ви побачите, що лист був вручений, тоді Вам можна вже закривати ВЛК та сміливо йти до військомату.

Тож, доказами подання заяви про відстрочку з документами є: або другий екземляр заяви про відстрочку зі штампом(записом) військомату про прийняття заяви, або опис вкладення в цінний лист зі штампом Укрпошти та чек про відправлення листа. 

У разі виникнення додаткових питань, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram