Роз'яснть поняття "гострота зору з корекцією"

НАКАЗ
14.08.2008 № 402
Стаття 30 та 31
"Розкладу хвороб, гострота зору для далі з корекцією повинна бути не нижче 0,5 на одне око і 0,1 на друге око або не нижче 0,4 на обох очах."
"Корекція астигматизму будь-якого виду повинна бути повністю проведена циліндричними або комбінованими лінзами."

Що означає поняття корекції?
Якщо я ношу окуляри - зір перевіряється в тих окулярах що я використовую, або теоретично максимальні лінзи, які може підібрати офтальмолог?

Чи застосовна до цих статей ТАБЛИЦЯ "А" (чи інші) з додаткових вимог до стану здоров`я?

02.09.2022 16:59 6435

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Адвокат Київ
У сервісі: 4 роки
776 відгуків (775 +) (1 -)
Консультацій: 1978
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

Зір перевіряється як в окулярах, так і без окулярів. Як бачимо з пояснень до Розкладу хвороб, статтю 30 застосовують, якщо гострота зору з корекцією не дає підстав для застосування статті 31 Розкладу хвороб, але характер та ступінь аномалії рефракції такі, що одержану гостроту зору слід визнавати нестійкою. Окрім цього, стаття 30 - це відхилення від норми гостроти зору (короткозорість, далекозорість, астигматизм тощо), а стаття 31 - це розлади зору (хвороби) та сліпота.

Якщо Ви носите окуляри, то спочатку визначать - чи можливо Вам підібрати такі лінзи, в яких гострота зору буде 1. Якщо це неможливо, то встановлять максимальну гостроту зору з корекцією. Якщо максимальна гострота зору з корекцією не підходить ні під один з пунктів "а", "б", "в" статті 31 (тобто вище ніж в цих пунктах), то придатність до військової служби будуть визначати на підставі статті 30.

Щодо таблиці "а" - так, звичайно. Ця таблиця для того і складена, щоб із врахуванням стану здоров'я визначити придатність щодо служби в конкретних родів військ.

Теж саме стосується й інших таблиць - б,в, г і так далі - скрізь, в кожній таблиці є певні обмеження, пов'язані з гостротою зору.

Знаючи показники свого зору, Ви можете самостійно, використовуючи вказані таблиці, визначити - служба в яких родах військ Вам протипоказана.

__

Якщо залишились питання, або щось незрозуміло - пишіть мені на мою пошту ddmitr@ukr.net

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram