Отримання відстрочки на основі довідок лікарів (перелік)

Маю загострення хвороб після важко перенесеного Covid19.
Проходив обслідування та маю заключення від ревматоглога, кардіолога, ендокрінолога, ЛОРа, невропатолога. Лікуюсь активно уже близько року. По усім напрямкам що проходив обстеження маю проблеми з здоров`ям. Стан не міняється особливо.
Є показання на видалення жовчного (уже багато років маю поліпи у жовчному), вроджена задвоєна почка, хронічна ішемічна хвороба, хронічний пиелонефрит.
Зорієнтуйте будь ласка чи можу я отримати відстрочку, бо лікарі знайомі кажуть що "зараз усі придатні на ВЛК". А мені хоча б по сходах на 2 поверх без віддишки підніматись - уже було б добре...
30.01.2024 18:13 361

Консультація виконавця

Неля Романенко
Юрист
У сервісі: 11 місяців
68 відгуків (68 +) (0 -)
Консультацій: 208
Топ 3 спеціалізації:
  • Кримінальне право
  • Військове право
  • Розлучення подружжя

Доброго дня,

Якщо у Вас на руках є повістка від ТЦК про явку на визначену дату - у такому випадку єдиним варіантом поважної неявки до ТЦК за повісткою буде перебування на стаціонарному лікуванні (також Закон містить інші норми, так як смерть близького родича та ін., але ми розглядаємо саме Вашу ситуацію).

На жаль, але відстрочки за станом здоров'я не передбачено. Єдиний варіант - визнання військовозобов'язаного непрадитним.  

Звертаю увагу, що при "важких" випадках, коли особа навіть і визнана придатна, але має дійсно поганий стан здоров'я - військові частини можуть відмовлятися брати такого військовослужбовця у штат від ТЦК. Такого військовозобов'язаного ТЦК "возять" по військовим частинам в надії, що хтось війзьме його.

Якщо Ви лікуєтесь стаціонарно, то і повістку Вам важкувато буде вручити - Вам потрібно повідомляти представників ТЦК, що Ви знаходитесь на лікуванні. 

Вам правильно кажуть, що зараз фактично всі придатні. Також плануються зміни у законодавстві, які будуть знижувати вимоги придатності до військової служби по мобілізації під час воєнного стану. 

В цілому, якщо будете мати додаткові запитання - можете написати мені у телеграм @romparts

Буду вдячна за відгук на даному сайті! Успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram