Придатність ВЛК

Яку можливу придатність можуть визначити по новому законі хоча приблизно? Ha підставі cT. 64-B, 61-B, 47-B, 23-r, обмежено придатний (обмеження тривалих фізичних навантажень) фото довідки вложив.

15.05.2024 17:00 248

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
156 відгуків (156 +) (0 -)
Консультацій: 807

Вітаю!

Вітаю!

І.

Я ще раз наголошую, що я Вам відповім з юридичної точки зору. 

Професійні медичні питання треба задавати лікарям, а не юристам.

СТУПІНЬ ПРИДАТНОСТІ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ВИЗНАЧАЄ ТІЛЬКИ ВЛК.

За Законом "Про військовий обов'язок і військову службу" військова служба – це діяльність людей, яким стан здоров'я дозволяє виконувати всі свої обов'язки.

хххххххх
Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, затверджене наказом Міністерства оборони України від 14 серпня 2008 року № 402 
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08
1.2. Постанови ВЛК приймаються на підставі Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби (далі - Розклад хвороб) (додаток 1), пояснень щодо застосування статей Розкладу хвороб (додаток 2) та таблиць додаткових вимог до стану здоров'я (далі - ТДВ) (додаток 3).

РОЗКЛАД

хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби

Додаток 2
до Положення
про військово-лікарську експертизу
в Збройних Силах України
ПОЯСНЕННЯ
щодо застосування статей Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби

ВАШІ ЗАХВОРЮВАННЯ В ПЕРЕЛІКУ Є, АЛЕ СТУПІНЬ ПОРУШЕННЯ ФУНКЦІЙ ВАШОГО ОРГАНІЗМУ ЗМОЖЕ ВИЗНАЧИТИ  ТІЛЬКИ ЛІКАР-ФАХІВЕЦЬ. ЮРИСТИ НЕ МАЮТЬ ПРАВА ОЦІНЮВАТИ СТУПІНЬ ВАШОЇ ПРИДАТНОСТІ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ. 

ВАМ ТРЕБА ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЛІКАРЯ ФАХІВЦЯ,  КОТРИЙ ВИВЧИТЬ ВАШ СТАН ТА ПРОАНАЛУЗУЄ ЙОГО ВІДПОВІДНІСТЬ ПОЯСНЕННЯМ (Додаток 2 Наказу # 402).

ЗРОБИТИ ЦЕ ОНЛАЙН НЕ ЗМОЖЕ НАВІТЬ ЛІКАР.

Зараз існує процедура визначення і встановлення статусу обмеженої придатності у мирний час та під час дії воєнного стану. Цим займається військово-лікарська комісія (ВЛК). Новий закон встановлює, що громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби, протягом дев’яти місяців мають пройти повторний медичний огляд для визначення придатності до військової служби. Наразі процедура проходження ВЛК не прописана. Закон скасовує статус обмежено придатних, але це не означає, що кожна особа з таким статусом повинна самостійно звернутися для з’ясування: придатна вона до військової служби або ні. 

Захворювання прив'язані до МКБ-10 (Міжнародної класифікації хвороб Десятого перегляду), а також описані критерії, коли особа придатна або непридатна, тобто коли стан є важким, середнім чи легким за групою захворювань.

Оновлені критерії містять кілька тисяч діагнозів. І у кожній групі захворювань можуть бути як придатні, так і непридатні до служби - це від ступеня порушення функцій.

Фактично буде п'ять статусів: непридатний та чотири категорії придатних, залежно від ступеня функціональності.

Категорії придатних:

  • придатні (повністю)
  • придатні до служби у військових вишах, ТЦК, частинах забезпечення, установах, організаціях (але непридатні до служби у штурмових військах, морській піхоті, Силах спецоперацій, підрозділах спецназу тощо)
  • придатні за окремими спеціальностями (наприклад, кандидати на вступ до військового вишу)
  • придатні до виконання специфічних завдань.

МІСЦЕ СЛУЖБИ БУДЕ ЗАЛЕЖАТИ ВІД КАТЕГОРІЇ ПРИДАТНОСТІ.

МОЄ БАЧЕННЯ СИТУАЦІЇ:

Ви придатні до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК та СП, ВВНЗ, навчальних центрах, закладах (установах), медичних підрозділах, підрозділах логістики, зв'язу, оперативного забезпечення, охорони.

АЛЕ ЦЕ ОСТАТОЧНО МОЖЕ ВИРІШИТИ ТІЛЬКИ ВЛК. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram