Чи можуть к чоловіка забрати квартиру якщо не оновить дані тцк

Чи можуть у чоловіка забрати квартиру якщо не оновить дані тцк? Квартира куплена у шлюбі за згодою дружини. Ми знаходимося за кордоном. Та які моі діі щоб цього не сталося?

24.05.2024 14:41 357

Консультація виконавця

Галина Токмач
Юрист Мирноград
У сервісі: 5 років
155 відгуків (155 +) (0 -)
Консультацій: 525
Топ 3 спеціалізації:
  • Трудове право
  • Військове право
  • Цивільне право

Добрий день!

1) Чи можуть у чоловіка забрати квартиру якщо не оновить дані тцк? - ні.

Однак, оновити дані можна і без візиту до ТЦК, онлайн (наразі через мобільний додаток Резерв+, а коли запрацює - через електронний кабінет).

Якщо чоловік не оновить дані, то йому може загрожувати штраф у розмірі 17000-25500 грн.

Відповідно до статті 258 КУпАП протокол не складається у разі вчинення в особливий період адміністративних правопорушень, передбачених статтями 210, 210-1 цього Кодексу.

Тобто, ТЦК не буде складати протокол про адміністративне правопорушення, а відразу виноситиме постанову про накладення адміністративного стягнення (тобто, штрафу у розмірі 17000-25500 грн). Потім копія такої постанови висилається особі, щодо якої її винесено.

Якщо вчасно не сплатити штраф, то постанова буде передана в ДВС для примусового виконання. Так, відповідно дочастин першої-другої статті 48 Закону України "Про виконавче провадження" звернення стягнення на майно боржника полягає в його арешті, вилученні (списанні коштів з рахунків) та примусовій реалізації (пред’явленні електронних грошей до погашення в обмін на кошти, що перераховуються на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби, рахунок приватного виконавця).Про звернення стягнення на майно боржника виконавець виносить постанову.Стягнення за виконавчими документами звертається в першу чергу на кошти боржника у національній та іноземній валютах, інші цінності, у тому числі на кошти на рахунках боржника у банках та інших фінансових установах.

При цьому, відповідно до частини сьомої статті 48 Закону України "Про виконавче провадження" у разі якщо сума, що підлягає стягненню за виконавчим провадженням, не перевищує 20 розмірів мінімальної заробітної плати, звернення стягнення на єдине житло боржника та земельну ділянку, на якій розташоване таке житло, не здійснюється. У такому разі виконавець зобов’язаний вжити заходів для виконання рішення за рахунок іншого майна боржника.

Якщо вчасно оплатити штраф, то вашому чоловіку більше нічого не загрожуватиме. Частиною другою статті 61 Конституції України встановлено, що ніхто не може бути двічі притягнений до юридичної відповідальності одного виду за одне й те саме правопорушення.

2) Та які моі діі щоб цього не сталося? - не хвилюйтеся, цього не станеться. Я так розумію, квартира придбана у шлюбі, однак зареєстрована на чоловіка. Якщо бажаєте, то можете перестрахуватися на майбутнє і переоформити квартиру на Вас по договору дарування.

Якщо буде потрібна допомога, звертайтеся через пряме питання на сайті або пишіть на пошту - gallina.tokmach.82@gmail.com

Всього найкращого!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram