Була відстрочка від мобілізації через опікунство бабусі, але вона померла.

Доброго дня, у знайомого була відстрочка від мобілізації через опікунство бабусі. Він вже навіть успішно оновив дані в ТЦК і після цього вона померла. Підкажіть будь ласка, які тепер будуть дії правильними? І що буде (коли скасується відстрочка), якщо просто нічого не робити? Скільки ще часу можна буде "користуватись" відстрочкою?).
Дякую.
24.05.2024 19:49 200

Консультація виконавця

Галина Токмач
Юрист Мирноград
У сервісі: 5 років
155 відгуків (155 +) (0 -)
Консультацій: 524
Топ 3 спеціалізації:
  • Трудове право
  • Військове право
  • Цивільне право

Добрий день!

1) Підкажіть будь ласка, які тепер будуть дії правильними? - повідомити ТЦК про смерть бабусі. Оскільки відповідно до підпункту 8 пункту 1 ПРАВИЛ військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів (додаток 2 до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 р. № 1487) призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні особисто повідомляти в семиденний строк органам, в яких вони перебувають на військовому обліку, про зміну персональних даних, зазначених у статті 7 Закону України “Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів, а також надавати зазначеним органам документи, що підтверджують право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації з підстав, визначених у статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

"Стаття 7. Персональні дані призовника, військовозобов’язаного та резервіста

1. До персональних даних призовника, військовозобов’язаного та резервіста належать:

8-1) відомості про сімейний стан особи та членів її сім’ї (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), а також дітей);

33) відомості про наявність права на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.".

2)  І що буде (коли скасується відстрочка), якщо просто нічого не робити? - вашого знайомого можуть притягнути до адміністративної відповідальності за порушення правил військового обліку згідно статті 210 КУпАП (штраф у розмірі 17000-25500 грн).

3) Скільки ще часу можна буде "користуватись" відстрочкою?). - юридично ваш знайомий втратив право на відстрочку в день смерті бабусі. Фактично, якщо відстрочка була оформлена на певний строк і він зазначений у військово-обліковому документі чи окремій довідці на бланку ТЦК, то "користуватися" відстрочкою можна до закінчення цього строку.

Якщо буде потрібна допомога, звертайтеся через пряме питання на сайті або пишіть на пошту - gallina.tokmach.82@gmail.com

Всього найкращого!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram