Який висновок може винести ВЛК

Який висновок можливий при наявних діагнозах. Асептичний некроз п`яткової кістки лівої стопи, посттравматична деформація таранної кістки лівої стопи, остеоартроз 3 ступеня таранно-човникового суглобу, остеоартроз човникоподібно-клиноподібного суглобу 2 ступеня, виражений больовий синдром ( майже постійно на знеболювальних), тотальне ураження чутливих гілок малогомілкового нерва. Пересуваюся за допомогою тростини. Єдиний варіант лікування хірургічна операція, але шанси позбавитись болю 50 на50.
27.05.2024 13:52 191

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 10 місяців
51 відгук (49 +) (2 -)
Консультацій: 233
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Відповідно до п. 61 Розкладу Хвороб (затверджений Наказом МОУ № 402), Стаття 61: постанова про придатність до військової служби в разі захворювань кісток та суглобів приймається після стаціонарного обстеження та лікування. При цьому слід враховувати схильність захворювання до рецидивів або прогресування, стійкість ремісії та особливості військової служби. При незадовільних результатах лікування або відмові від нього постанова про придатність до військової служби приймається за пунктами «а», «б» чи «в» залежно від ступеня порушень функцій на період медичного огляду.

до пункту «а» належать:

кістковий або фіброзний анкілоз великого суглоба в хибному положенні;

патологічна рухливість або стійка контрактура суглоба зі значним обмеженням обсягу рухів;

асептичний некроз головки стегнової кістки або інших кісток, що утворюють великі суглоби;

стани після ендопротезування великих суглобів (особи, що оглядаються за графою III Розкладу хвороб, при задовільних результатах протезування оглядаються за пунктом «б»);

деформуючий артроз в одному з великих суглобів III-IV стадій (наявність грубих кісткових розростань суглобових країв не менше 2 мм, руйнування суглобового хряща - ширина суглобової щілини менше 2 мм) з частими (2 та більше разів на рік) рецидивами загострень, з больовим синдромом та деформацією вісі кінцівки;

дефект кісток більше 1 см з нестабільністю кінцівки при незадовільних результатах лікування;

псевдоартроз стегнової та великогомілкової кістки;

остеомієліт за наявності секвестрів, секвестральних порожнин, свищів, які довго не загоюються або часто (2 та більше разів на рік) відкриваються.

Враховуючи вищезазначені діагнози та ступень порушення функцій, існують підстави для визнання Вас за п "а" ст. 61 Розкладу Хвороб непридатним з виключенням з військового обліку, у випадку, якщо мають місце незадолвільні результати лікування або ж Ви відмовляєтесь від проходження лікування. Але це питання є медичним і остаточний висновок може ухвалити тільки ВЛК після перевірки ступеню порушення функцій.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram