Чи потрібно йти у ТЦК, якщо тебе зняли з обліку у 2016 р.?

Добрий день. Чи потрібно йти у ТЦК для проходження ВЛК, якщо тебе зняли з обліку у 2016 р.?

Данні через Резерв+ я оновив.
Останній раз я проходив ВЛК у квітні-травні 2023 р., коли мені обновляли документи (видавали тимчасове посвідчення війсбковозобов`язанного. ВЛК мене визнало непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку за ст. 30-а, гр. II-нак.МОУкр.-402-2008р. (за хворобою) прот.№32 выд 07.02.2003 р. І ще у документі зазначено, що "не відлягає повторному медичному пересвідченню". Також є відмітка, що я знятий з обліку 2016 р. за ст. 37 п. 6 пп 3 ЗУ "Про військовий облік і військову службу".
10.06.2024 09:57 323

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Адвокат Київ
У сервісі: 4 роки
775 відгуків (774 +) (1 -)
Консультацій: 1976
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

Вас визнали непридатним до військовоїслужби з виключенням з військового обліку. Фактично, у вас є аж два підтвердження: ВЛК в 2023 році, і ВЛК в 2016 році.

В той же час обов'язок здійснити оновлення даних на протязі 60-ти днів з початку набрання чинності законом 3633, тобто з 17 травня 2024 року, стосується тільки громадян, які перебувають на військовому обліку (абзац к пункту 1 частини 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону 3633).

Також є положення цього закону про перевірку обґрунтованості рішень МСЕК щодо встановлення інвалідності з 24.02.2022 року; про повторне проходження ВЛК для тих хто визнаний обмежено придатним. Також є рішення РНБО щодо створення спеціальних комісій для перевірки обґрунтованості рішень ВЛК щодо визнання непридатності до військової служби, прийнятих у період дії правового режиму воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року.

Але жодним документом не встановлено обов'язку повторного проходження ВЛК тим особам, у яких є висновок ВЛК про непридатність до військової служби.

Комісія по наявним документам сама первіряє - чи достатньо було підстав для визнання особи непридатною. А враховуючи що у вас дві постанови ВЛК про визнання непридатним, при цьому одна з них - ще за 2016 рік, то я взагалі не вбачаю навіть теоретичної можливості, що ваш висновок про непридатність можуть анулювати та/або запросити вас на повторне ВЛК.

Отже, висновок: вам непотрібно йти в ТЦК для повторного проходження ВЛК: по-перше, у вас немає такого обов'язку, а по-друге, вас не можуть зобов'язати пройти повторне ВЛК.

.

Якщо залишились питання, або щось незрозуміло - пишіть мені на мою пошту ddmitr@ukr.net

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram