Обмежено придатний

Доброго дня! Є Тимчасове посвідчення непридатними в мирний час та обмежено придатними у воєнний час, яке було отримано до 24 лютого 2022 року. Зараз мені 22 роки, якщо під час оновлення даних я пройду ВЛК та мене взнають придатним, що буде далі? Чи можуть мене мобілізувати? Адже, враховуючи тимчасове посвідчення, по суті зараз я є військовозобов`язаним.
13.06.2024 15:03 179

Консультація виконавця

Андрій Межирицький
Адвокат
У сервісі: 2 роки
109 відгуків (109 +) (0 -)
Консультацій: 275
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

Відповідно до Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу" існує три різновиди військового обліку:

- облік призовників;

- облік військовозобов'язаних;

- облік резервістів.

Оскільки Ви свого часу, через стан здоров'я, не були поставлені на облік призовників, то відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 37 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу", Ви відразу потрапили на віськовий облік військовозобов'язаних. І якщо у Вашому військово-обліковому документі немає відмітки про зняття або виключення з такого обліку, то наразі Ви продовжуєте перебувати на військовому обліку віськовозобов'язаних. Також на Вас, як на людину, що перебуває на військовому обліку, розповсюджується обов'язок оновити персональні дані до 16 липня 2024 року.

Після оновлення даних Ви можете отримати направлення для проходження ВЛК, як особа яка раніше була визнана обмежено придатною. Зазначу, що у Вас немає обов'язку самостійно вживати заходів для проходження лікарської комісії, туди Вас повинен направити ТЦКтаСП.

За результатами проходження ВЛК Вас можуть визнати повністю приданим/придатним для проходження слуби в певному роді військ (ТЦКтаСП, частини забезпечення, навчальні частини) або ж (що в сучасних реаліях малоймовірно) - непридатним.

Від проходження ВЛК звільняються лише особи які мають право на відстрочку, та які подали заяву про надання їм відстрочки.

Отже, оскільки наразі Ви перебуваєте на обліку віськовозобов'язаних, то ви повинні оновлювати дані. Після цього Ви можете отримати повістку і Вас направлять на ВЛК. Після ВЛК, в разі визнання Вас повністю придатним або придатним до служби в окремих родах військ, Вам може бути вручено мобілізаційне розпорядження.

Якщо залишились питання, звертайтесь за телефоном +38-050-301-67-55 (будь-який месенджер)

Сподіваюсь інформація буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram