По нової постанові 560 дадуть мені відстрочку

Є відстрочка за доглядом матері 2 гр , є сестра за кордоном і виховує дитину з інвалідністю… по новому закону можуть мені відмовити в відстрочці ?

15.06.2024 16:12 131

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
155 відгуків (155 +) (0 -)
Консультацій: 805

Вітаю!

11 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні проєкт № 10449 Закону про мобілізацію та порядок проходження військової служби. Закон підписан Президентом та оприлюднен - він вступив в дію 18.05.24р.

Закон України
"Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку"

8. У Законі України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., № 16, ст. 255 із наступними змінами):

11) статтю 23 викласти в такій редакції:

"

1. Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язані:

9) зайняті постійним доглядом за хворою дружиною (чоловіком), дитиною та/або своїми батьком чи матір'ю (батьком чи матір'ю дружини (чоловіка), якщо вона сама потребує постійного догляду за висновком медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я, померла (загинула), визнана зниклою безвісти або безвісно відсутньою, оголошена померлою, і батько чи мати дружини не має інших працездатних членів сім'ї, які зобов'язані та можуть здійснювати за ними догляд), які за висновком медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров'я потребують постійного догляду;

ЯКЩО ВИ ЗДІЙСНЮЄТЕ ПОСТІЙНИЙ ДОГЛЯД ЗА МАТІР'Ю  - ІНВАЛІДОМ, ВИ МАЄТЕ ПРАВО НА ВІДСТРОЧКУ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ,  В НЕЗАЛЕЖНОСТІ ВІД НАЯВНОСТІ СЕСТРИ.

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Олександр
    Олександр
    1 тиждень

    Я ж написав є відстрочка за доглядом … ( догляд не оформляється тому офіційно його не має) і повинні доглядати родичі сестра … так як вона за кордоном і має дитину з інвалідністю , мені давали відстрочку , а зараз в военкоматі кажуть , постанова 569 абзац 13 , повинна доглядати сестра … так це чи ні ???

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram