Право на бронювання

Доброго дня! Цікавить питання, з приводу бронювання. Якщо у людини є тільки приписне, дані оновлено в резерв+, але в колонках "влк" та "звання" дані відсутні (влк не проходили, звання по цій причині немає). Вік 26 років. Чи можна забронювати таку людину? Чи буде можливим бронювання без цих відомостей, якщо отримати військовий квиток з ЦНАП?
Які відомості про військовозабов`язаного взагалі повинні передаватись для бронювання такої людини? Дякую за допомогу!

26.06.2024 11:56 119

Консультація виконавця

Андрій Топчій
Юрист
У сервісі: 10 місяців
51 відгук (49 +) (2 -)
Консультацій: 230
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Відповідно до Постанови КМУ № 76 від 27.01.2023 р.,

Зазначення в рішенні Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаного неправильної інформації про його прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), рік народження, військово-облікову спеціальність (профіль), найменування (повне та скорочене) та місцезнаходження органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, код згідно з ЄДРПОУ (за наявності) може бути підставою для відмови у зарахуванні такого військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік. 

Отже, саме вищезазначені відомості повинні передаватись для бронювання людини. Також необхідно передати данні про посаду, на якій особа працює та про ТЦК та СП, де особа знаходиться на обліку.

Відповідно. якщо Ви неправильно вказали (або взагалі не вказали) військово-облікову спеціальність, то у бронюванні може бути відмовлено. Натомість, відомості про звання та посаду не передаються під час бронювання. Тому відсутність таких відомостей не буде підставою для відмови у бронюванні.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram