Алгоритм звільнення директора, він же засновник

Директор — він засновник, працював одноосібно.В установчих документах передбачена можливість тимчасово, на період призупинення діяльності, покласти функції на засновника без укладання трудового договору. У такому разі я маю звільнити його як працівника із записом у трудовій книжці? Чи подаються дані держреєстратору при цьому,яким документом?(функції управління залишаються на тій же особі)

26.04.2022 11:54 3630

Консультация исполнителя

Марина Бекало
Адвокат Одеса
На портале: 5 лет
776 отзывов (775 +) (1 -)
Консультации: 2010
Топ 3 специализации:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий день.

Так, засновник може виконувати функції виконавчого органу (директора) на період призупинення діяльності підприємства. Тому, діючий директор має бути звільнений з посади. Для цього треба скласти протокол (рішення) засновника про звільнення директора на підставі поданної ним заяви про звільнення (протокол має бути нотаріально посвідчений). Зміна відмостей про директора підлягає проведенню в державному реєстрі. Відповідно,  держреєстратору подається протокол (рішення), в якому зазначається про приняте рішення засновника звільнити директора та призначити засновника як тимчасово виконуючого обовязки директора на час призупинення діяльності підприємтсва. Разом із рішенням (протоколом) подається заява про зміну відомостей про виконавчий орган підприємств після подання реєстратору, який  здійснює реєстраційні дії в реєстрі, після чого в реєстрі засновник буде обліковуватися як  уповноважена особа / підписант. Далі, Ви проводете процедуру звільнення директора як працівника, вносите відповідний запис в трудову книжку, здійснюєте виплати при звільненні та подаєте звіти в податкову. Додатково повідомляти податкову про зміну в відмостях про директора не треба. 

У разі виникнення додаткових питань, або потрібна допомога ( по складанню протоколу) звертайтеся marina.bekalo@gmail.com з радістю надам допомогу

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram