Податкова на ресурсі ЗІР оприлюднила актуальну на сьогодні точку зору щодо отримання підприємцями доходів через популярні платіжні сервіси

Податкова на ресурсі ЗІР оприлюднила актуальну на сьогодні точку зору щодо отримання підприємцями доходів через популярні платіжні сервіси

15.01.2024 17:30 251

Консультация исполнителя

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
На портале: 5 лет
59 отзывов (59 +) (0 -)
Консультации: 213
Топ 3 специализации:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право
СПРОЩЕНА СИСТЕМА ОПОДАТКУВАННЯ:
_
Питання:
💸 Якщо кошти, отримані від здійснення зовнішньоекономічної діяльності, зараховані на рахунок, відкритий у системах Payoneer і WISE, та в подальшому перераховуються на рахунки, відкриті у банківських установах в Україні для здійснення підприємницької діяльності, то такі кошти включаються до доходу фізичної особи – підприємця – платника єдиного податку та оподатковуються у порядку, визначеному главою 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розд. XIV ПКУ.

🗓💥Разом з тим, зазначені кошти залишаються на кінець звітного податкового періоду на рахунках, відкритих у системах Payoneer та WISE, тобто не зараховуються на рахунки, відкриті у банківських установах України для здійснення підприємницької діяльності, або зараховуються на рахунки в Україні, які відкриті для власних потреб, то такі кошти оподатковуються за правилами, встановленими для платників податків – фізичних осіб.
_
_
ЗАГАЛЬНА СИСТЕМА ОПОДАТКУВАННЯ:
_
Питання: Чи включаються до доходу ФОП на загальній системі оподаткування кошти, отримані від нерезидентів за зовнішньоекономічними контрактами на рахунок, відкритий у системах PAYONEER та WISE?
.
💸 Якщо кошти, отримані від здійснення зовнішньоекономічної діяльності, зараховані на рахунок, відкритий у системах Payoneer і WISE, та вподальшому перераховуються на рахунки, відкриті у банківських установах в Україні для здійснення підприємницької діяльності, то такі кошти включаються до доходу фізичної особи – підприємця та оподатковуються у порядку, визначеному ст. 177 Податкового кодексу України.
🗓💥Разом з тим, якщо зазначені кошти залишаються на кінець звітного податкового періоду на рахунках, відкритих у системах Payoneer та WISE, тобто не зараховуються на рахунки, відкриті у банківських установах України для здійснення підприємницької діяльності, або зараховуються на рахунки в Україні, які відкриті для власних потреб, то такі кошти оподатковуються за правилами, встановленими для платників податків – фізичних осіб.
_
_
З чим нас всіх і вітаю, та сподіваюсь, що з цією думкою податкового органу не станеться трансформації, як у питанні застосування реєстраторів розрахункових операцій з оплатою на підприємницький рахунок від служб доставки...
Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram