Відстрочка при відновленні навчання в університеті

Підкажіть, будь ласка. Якщо чоловік навчався на бакалаврі до війни, але його відрахували з 4 курсу, чи буде у нього відстрочка від мобілізації, якщо він поновить навчання? (Відновиться на 4 курс) Або вступить ще раз на 4 курс?

10.05.2024 14:35 188

Консультация исполнителя

Олена Насеко (ТОВ "Спектр Трансбуд")
Юрист
На портале: 4 года
63 отзывы (62 +) (1 -)
Консультации: 315
Топ 3 специализации:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Кредити банків

Доброго та мирного дня. Згідно норм чинного законодавства України та враховуючи постановку Ваших питань повідомляю наступне.

Згідно ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (враховуючи зміни, які будуть внесені законопроектом 10449) призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також: 1) здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній частиною другою статті 10 Закону України "Про освіту", а також докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури.

Отже, можна сказати, що в даному випадку чоловік матиме законне право на відстрочку в тому разі, якщо поновиться на денну форму навчання і продовжить здобувати вищу освіту вперше, тобто здобуватиме освіту вищу за раніше здобутий освітній рівень.

В разі виникнення у Вас додаткових питань щодо наданої мною консультації звертайтесь за ел. адресою: naseko529@gmail.com.

Додаткова консультація надається БЕЗКОШТОВНО.

Будьте здорові! Мирного неба!

З повагою, Олена.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram