Відсрочка по навчанні

Дорий день. Зотів би обговорити деякий нюанс стосовно мого навчання в аспірантурі. Я "поновився" в інституті на навчанні в аспірантурі у лютому 2024р., (типу я взяв академ відпустку у 2021р.), але станом на 2021р. я мав тільки диплом "бакалавра" а диплом магістра отримав тільки 01.01.2024р.. Чи може бути це підставою для відмови надання відстрочки зі сторони ТЦК, аргументуючи це тим що я не міг вступити у 2021р на аспірантуру маючи тільки освіту рівня бакалавр.

23.05.2024 15:21 159

Консультация исполнителя

Андрій Топчій
Юрист
На портале: 10 месяцев
50 отзывов (48 +) (2 -)
Консультации: 220
Топ 3 специализации:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • Військове право

Добрий день! Відповідно до ч.6 ст. 5 ЗУ "Про вищу освіту", Доктор філософії - це освітній і водночас науковий ступінь, що здобувається на третьому рівні вищої освіти на основі ступеня магістра. Ступінь доктора філософії присуджується разовою спеціалізованою вченою радою закладу вищої освіти або наукової установи за результатами успішного виконання здобувачем вищої освіти відповідної освітньо-наукової програми та публічного захисту дисертації у разовій спеціалізованій вченій раді.

Відповідно, здобуття ступеня доктора філософії в аспірантурі без ступеня магістра є неможливим. Я би Вам не рекомендував використовувати такий вступ до аспірантури у якості підстави для відстрочки, адже у даному випадку є ознаки фіктивності такого вступу. Відповідно, ТЦК може звернутись до правоохоронних органів зі зверненням щодо перевірки, як саме Ви вступили в аспірантуру у 2021 р., що може призвести до кримінально-правових наслідків, повязаних з відповідальністю за використання підроблених документів

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram