Інтернатура, випускник попередніх років

Чи обовʼязково потрібний договір з лікарнею, що підтверджує гарантії працевлаштування і відпрацювання 3 років на вказаній посаді після проходження інтернатури для зарахування на інтернатуру в 2024 році? Якщо закінчила в 2016 році бюджет, договір з університетом розірвала з поважних причин (інвалідність в родині) в інтернатуру не вступала. В 2016 рокі також писала в МОЗ і отримала відповідь, що маю право розірвати договір. Хочу пройти інтернатуру на контрактній основі. Відповідь з МОЗ зараза також отримала. Цікавить чи обовʼязково в моєму випадку потрібна гарантія працевлаштування і відпрацювання складена з лікарнею? Адже попередній договір розірвано.
Якщо не відпрацювати по новому договору 3 роки, то хто може на мене позиватися (лікарня)?, якщо інтернатуру я буду оплачувати з власних коштів і компенсувати нічого лікарні за мене не потрібно.

25.05.2024 18:46 156

Консультация исполнителя

Галина Токмач
Юрист Мирноград
На портале: 4 года
152 отзывы (152 +) (0 -)
Консультации: 513
Топ 3 специализации:
  • Трудове право
  • Військове право
  • Цивільне право

Добрий день!

1) Чи обовʼязково потрібний договір з лікарнею, що підтверджує гарантії працевлаштування і відпрацювання 3 років на вказаній посаді після проходження інтернатури для зарахування на інтернатуру в 2024 році? - ні. 

Такий договір та/або гарантійний лист з лікарні потрібні лише у разі вступу до інтернатури на бюджет. А Ви бажаєте пройти контрактну інтернатуру.

Відповідно до пункту 3 розділу IV ПОЛОЖЕННЯ про інтернатуру, затвердженого наказом Міністерства
охорони здоров’я України 22 червня 2021 року № 1254,
випускники закладів вищої освіти, які закінчили здобуття вищої освіти до 2023 року включно і не були зараховані в інтернатуру та бажають вступити в інтернатуру у поточному році, можуть пройти підготовку в інтернатурі за кошти фізичних (юридичних) осіб

Випускники попередніх років мають право проходити підготовку в інтернатурі за кошти державного бюджету за умови наявності вільних місць державного замовлення, невикористаних під час рейтингового розподілу в інтернатуру, та у разі їх віднесення до однієї з таких категорій осіб:.......

Для зарахування до інтернатури такі випускники повинні надати до закладу вищої освіти такі документи: копії документів, що підтверджують гарантії працевлаштування на посаді лікаря (фармацевта)-спеціаліста після закінчення інтернатури (для осіб, які навчалися у закладі вищої освіти за кошти державного бюджету та уклали угоду про відпрацювання не менше трьох років).

2) Цікавить чи обовʼязково в моєму випадку потрібна гарантія працевлаштування і відпрацювання складена з лікарнею? - ні. Однак, для зарахування в інтернатуру на контрактну форму навчання Вам потрібно буде подати в заклад освіти (відділ іннтернатури) документи, які підтверджують розірвання угоди про відпрацювання 3-х років (наприклад, додаткова угода про розірвання договору з поважних причин у зв'язку зі встановленням інвалідності члену сім'ї або довідка про надання можливості самостійного працевлаштування та відповідь МОЗ про те, що випускники, які розірвали угоду на відпрацювання трьох років, проходять підготовку в інтернатурі на контрактних умовах).

3) Якщо не відпрацювати по новому договору 3 роки, то хто може на мене позиватися (лікарня)?, якщо інтернатуру я буду оплачувати з власних коштів і компенсувати нічого лікарні за мене не потрібно. - ніякий договір про відпрацювання 3-х років непотрібен. З університетом Ви укладаєте договір на навчання в очній частині інтернатури, з лікарнею - на заочній. В обох випадках навчання на платній основі. Тому ніхто позиватися на Вас не буде, не хвилюйтеся.

Якщо буде потрібна допомога, звертайтеся через пряме питання на сайті або пишіть на пошту - gallina.tokmach.82@gmail.com

Всього найкращого!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram