Виключений з військового обліку в 1998р ст. "69_Б"

Доброго дня.
Я 1969 року народження.Служив 1987-89.Група інвалідності 2-га присвоєна в 1998р.В 2004р.влаштувався на роботу в НафтоГаз охоронником,при умові що зміню групу з 2-на-3(з другою групою не можна було працювати зі спец.засобами ожорони).Пройшов перекомісію МСЕК і отримав вже 3 групу(довічно) З 2020 звільнився з роботи за станом здоров"я.
Маю військовий квиток СРСР(без довідки ВЛК),в якому на 32 сторінці : (фото прикріплю),якщо не прикріпиться :-
Отметка об освобождении от воинской обязанности
13серпня 1998р. врачебной комисией при
Кам"янко-Бузьким рай(гор) военкомате
Львовской области(края,республики)
признан негодным к военной службе с исключением
с учета по гр.____ст. "69_Б" расписания болезней
обьявленного приказом МО УКРАЇНИ № 2
от ___.січень 1994г.ИСКЛЮЧОН
С ВОИНСКОГО УЧЕТА
М.П. военный комиссар п/п-к п і д п и с,прізвище і ПЕЧАТКА

Є ще пенсійне посвідчення(2-га група потім 3-тя з печатками після кожної зміни групи) і довідка МСЕК - 3 група(довічно).

В кінці 2020р. міняв прописку за місцем проживання в місті там де прописаний з однієї вулиці на іншу.Паспортиска (хоча і добре знайома) направила до військомату, там на протязі 1 хвилини знайшли облікову картку.Добре,що мав номер мобільного паспортиски,набрав і вони переговорили : що я до них,а вони до мене більше ніякого відношеня не мають.(нажаль я не уточнив,що докладно там написано).
Досі ні повісток,ні дзвінків від ТЦК не було.

Хотілось би детально розібратись з ситуацією по моєму військовому.

Тепер запитання

1.Чи є я військово зобов`язаним?
2.Чи потрібно мені оновити свої дані онлайн чи візит в ТЦК (тобто ,чи прилетить штраф за неоновлення) ?
3.Чи в майбутньому прийде повістка ?
Якщо не військовозобов"язаний,чи потрібно взагалі,щось робити,тобто,чи будуть наслідки коли дані з ОБЕРІГ не співдуть з моїм військовим(не про затримання патрулем тут ясно - випиишуть/направлять до ТЦК)-Чи будуть викликакти і змушувати ставати на облік ?
Якщо військовозобов"язаний,то далі :- прийде повіска на уточненя даних або сам оновлю//візит до ТЦК//проходження ВЛК(так як не стою на обліку) і після признаня придатним - можуть зразу виписати бойову повістку без реалізації права на відстрочку за групою інвалідності(В інтернеті дуже багато таких відгуків).Чи можна,якось,убезпечити себе від такої ситуації ?

Або ВАШ варіант як мені краще вчинити,щоб максимально убезпечити себе.

20.06.2024 17:31 130

Консультация исполнителя

Дмитро Дончак
Адвокат Київ
На портале: 4 года
775 отзывов (774 +) (1 -)
Консультации: 1977
Топ 3 специализации:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

1. Для оцінки ступеня придатності до військової служби раніше діяв Наказ Міністерства оборони України № 2 від 04 січня 1994 року. Пізніше йому на зміну прийшов Наказ МОУ № 402 від 28.11.2008 року.

За статтею 69-б Наказу № 2 МОУ від 04.01.1994 року вас визнали непридатним до військової служби зі зняттям з військового обліку. Отже, Ви виключені з військового обліку. Наказ 402 не відмінив норми Наказу 2, а просто замінив його. Тобто і ваша стаття 69б, і висновки за нею, описані в Розкладі хвороб Наказу № 2, є дійсними. Таким чином, враховуючи встановлену непридатність до військової служби, станом на сьогоднішній день Ви не являєтесь військовозобов'язаним.

2. Обов'язок оновлення даних - у призовників, військовозобов'язаних та резервістів. У вас, виходячи з вашого статусу непридатного до військової служби, такого обов'язку немає.

3. Ні, вам не прийде повістка:) Ви не обмежено придатний, отже вам непотрібно перепроходити ВЛК, окрім цього вам непотрібно оновлювати дані. Тому в ТЦК немає жодних підстав направляти вам повістки. 
Щодо хвилювань з приводу вручення повістки на відправку: завжди носіть з собою пенсійне посвідчення, де зазначено вашу групу інвалідності. Згідно з пунктом 2 частини 1 статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", не підлягають мобілізації особи з інвалідністю. Тобто навіть якби були питання щодо вашого статусу непридатного до служби, Ви все рівно не підлягаєте мобілізації - у в даному випадку група інвалідності не має значення: при любій групі людина з інвалідністю не підлягає мобілізації.

Тому враховуючи ваші документи щодо визнання непридатним до служби, та враховуючи вашу інвалідність ІІІ групи - вас не мобілізують.

.

Якщо щось незрозуміло - дзвоніть, телефон знаєте.

З повагою, Дмитро Дончак. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram