Хочу змінити посвідчення водія із Українського на Польське

При подачі документів, мені дали роздруківку із умовами прийняття документів, і одна із них така:

""Консульство інформує громадянина про можливий термін прибуття до консульської установи для пред`явлення та верифікації електронного військово-облікового документу у (е-ВОД) сформованого у застосунку «РЕЗЕРВ+» та сплати консульського збору за консульську послугу врозмірі..."

Що очікувати від такого, і що це означає??

19.06.2024 21:35 97

Консультація виконавця

Руслан Садик
Адвокат
У сервісі: 2 тижні
0 відгуків (0 +) (0 -)
Консультацій: 5

Доброго дня. як я зрозумів, вашою цілю є заміна украинского посвідчення водія на польське. Для початку вам необхідно завітати до муніципальногл відділу за місцем проживання, та скласти заяву (бланк заяви вам нададуть). До заяви слід додати: фото, копію водійського посвідчення, а також завірений присяжним перекладачем, переклад (вод.посвіжчення)на польську мову, а також підтвердження оплати послуг муніципального відділу. До заяви додається документ підтверджуючи й ваше легальне перебування у Польщі. Також додається підтвердження оплати  консульського збору відповідного консульства України в Польщі яке підтвердить автентичність обміняного документа. Після прийняття документів, відділ муніципалітету Республіки Польща звертається до консульства з проханням підтвердити/спростувати інформацію про дійсність посвідчення водія. Консульством оформлюється відповідне звернення на адресу органу видачі посвідчення. Після отримання відповіді з України, консульство надсилає інформацію з підтвердженням/спростуванням дійсності посвідчення водія польській стороні. 

Що до поставлених вами питань, відносно надання консульських послуг безпосередньо консульством Украіни в Польщі. Згідно із роз'ясненнями МЗС України, опублікованого на офіційному сайті посольства України в республіці Польща, щодо прийому заяв на отримання консульських послуг для громадян віком від 18 до 60 років: поряд із документами, які необхідні для отримання обраної консульської послуги, такі заявники мають також подати свій військово-обліковий документ у паперовому (ВОД) або електронному вигляді (е-ВОД). Реалізація цих вимог, можлива із застосуванням додатку "Резерв+".Але, як склалася практика, у разі Вашої реєстрації у цьому дожатку, можуть зявився неочікувані інформаційні повідомлення, а саме "уточнюються", " У розшуку"і Тоді вам потрібно буде особисто звертатися до ТЦК для уточнення даних. 

Що до питання "що це означає", відповідаю, військовозобов'язані українці повинні оновити свої військово-облікові дані. Це можливо через офіційний застосунок Резерв+,  або особисто в ТЦК.

З тексту поставленного вами питання, мені не відомо ваш статус у ТЦК та СП, тому що Вам очікувати від цього, питання не доречне. 

Як що у вас виникнуть якісь додаткові питання, то можете написати мені особисто на електронну адресу: ruslan.sadyk1234@gmail.com. 

З радістю відповім вам на питання які виникнуть в майбутньому. З повагою, Руслан Садик. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram