Стати на облік ?

Доброго вечора . В 2014 році отримав повістку та пройшов ВЛК , де мене визнали непридатним за станом здоровʼя та зняли з обліку і вилучили мобілізаційне . Але тоді ще не було поняття виключено зі списків . В 2022 році отримав інвалідність 3 групи але строк її скінчився в 2023 році . Скажіть будь ласка чи потрібно мені оновлювати дані ? Дякую

21.06.2024 20:25 127

Консультація виконавця

Руслан Садик
Адвокат
У сервісі: 2 тижні
0 відгуків (0 +) (0 -)
Консультацій: 5

Доброго дня. Ознайомившись с вашим питанням та описом ситуації, вважаю наступне:

Ви в 2014 році, згідно з діючим на той час законодавством, пройшли ВЛК, та згідно з його висновком були визнані непридатним із зняттям з військового обліку. На той час процедура зняття з обліку і термінологія були саме такою. 

Стаття 58 Конституції України: "Закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі,"

Оскільки ви були визнані не придатним зі зняттям з військового обліку, то у Вас немає обовязкуне оновлювати дані у ТЦК щоб отримати вклейку штрих-коду у військовий квиток.

Згідно з правилами військового обліку, ви вже не військовозобов'язаний, і не перебуваєте в запасі. У Вас немає обов'язку оновлювати свої дані, оскільки Закон 3633, що набув чинності з 18 травня, застосовується до призовників, військовозобов'язаних, військовослужбовців., яким з цього переліку ви не являєтесь.

Ваша довідка ВЛК від 2014 року є - дійсною і її непотрібно оновлювати, чи підтверджувати. Вам непотрібно заново проходити медогляд.

З урахуванням тенденцій і "хитрощів" які використовують працівники ТЦК, можу припустити, що "схема" така: запрошують Вас, пропонують написати заяву про поновлення на військовому обліку та пройти медкомісію, погрожуючи у разі відмови притягненням до відповідальності. Далі - придатний, поновили і т. д. 

Раджу Вам, щоб в подальшому уникнути подібних непорозумінь та маніпуляцій, зверніться в ТЦК з письмовою заявою, щодо вклейки штрих-коду, додавши до заяви копію довідки ВЛК (2014 р) та копію військового квитка (де зазначено зняття з обліку) З урахуванням відповіді ТЦК, не виключаю можливості подачі скаргу на не правомірні дії працівників ТЦК. 

Тези:

Закон України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"

Стаття 3. Основні принципи і зміст мобілізаційної підготовки та мобілізації: військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів;

Стаття 22. Обов’язки громадян щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації: (теж стосується лише призовників, військовозобов’язаних та резервістів;) 

Тобто при аналізі зазначеного нормативно правового акту, його дія, за колом осіб, на Вас не розповсюджується. 

Як що у Вас виникнуть якісь додаткові питання, то щоб пришвидшити час надання розяснень, можете писати мені особисто на єлектронну пошту: ruslan.sadyk1234@gmail.com

З повагою, Руслан Садик

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram