Подав на відстрочку поштою, немаю військового, відповіді немає, коли йти в тцк?)

Привіт.
Потрібні інструкції, поради як краще дальше зробити.

Мені 30, немаю військового квитка. В резерв+ обновив, стою на обліку.

Два тижні тому подав документи поштою на відстрочку. Дружина інвалід 2-ї групи.

Відповіді звісно не отримав.

1. Що робити дальше?
Я так розумію мені всерівно буде відмова бо немає військового!? Тоді коли йти до них? Чекати відмови чи вже можна йти з документами про отримання мого листа?


2. Чи є сенс в адвокатському запиті?



3. Чи достатньо ВОД який дають в цнапі, для оформлення відстрочки згідно постанови 560? Тобто без ВЛК.
02.07.2024 23:17 129

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
157 відгуків (156 +) (1 -)
Консультацій: 816

Вітаю!

МАЙЖЕ ВСЕ ЩО ВИ НАПИСАЛИ, НЕ ВІДПОВІДАЄ ДІЙСНОСТІ. 

ВИ МАЄТЕ ПРАВО НА ВІДСТРОЧКУ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ, ПРОСТО ВАМ ЇЇ ТРЕБА ОФОРМИТИ.

ТОМУ ПОДАВАЙТЕ ЗАЯВУ В ТЦКСП (ЦЕ ОБОВ'ЯЗКОВО).

ПЕРЕПОН В ОТРИМАННІ ВІДСТРОЧКИ У ВАС НЕМАЄ, АЛЕ ТРЕБА БУДЕ ОФОРМИТИ ВОД.

ДЛЯ ОТРИМАННЯ ВОД ПОТРІБНО ПРОЙТИ ВЛК.

РАЗОМ ЇЗ ЗАЯВОЮ ПРО ОТРИМАННЯ ВОД РЕЄСТРУЙТЕ ЗАЯВУ ПРО НАДАННЯ ВАМ ВІДСТРОЧКИ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ.

11 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні проєкт № 10449 Закону про мобілізацію та порядок проходження військової служби. Закон підписан Президентом та оприлюднен - він вступив в дію 18.05.24р.

Закон УкраїниПро внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку

8. У Законі України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., № 16, ст. 255 із наступними змінами):

11) статтю 23 викласти в такій редакції:

1. Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язані:

11) які мають дружину (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю I чи II групи;

ххх

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 16 травня 2024 р. № 560

ПОРЯДОК

проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період

Надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації та її оформлення

56. Відстрочка від призову на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період надається військовозобов’язаним з підстав, визначених статтею 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

57. Для розгляду питань надання військовозобов’язаним відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період при районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (відокремлених відділах) утворюються комісії...

58. За наявності підстав для одержання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період військовозобов’язані (крім заброньованих) особисто подають на ім’я голови комісії районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки або його відділу заяву за формою, визначеною у додатку 4, до якої додаються документи, що підтверджують право на відстрочку, або копії таких документів, засвідчені в установленому порядку, зазначені у переліку згідно з додатком 5. Заява військовозобов’язаного підлягає обов’язковій реєстрації.

60. Комісія вивчає отримані заяву та підтвердні документи, оцінює законність підстав для надання відстрочки, за потреби готує запити до відповідних органів державної влади для отримання інформації, що підтверджує право заявника на відстрочку, або використовує інформацію з публічних електронних реєстрів.Комісія зобов’язана розглянути отримані на розгляд заяву та документи, що підтверджують право на відстрочку, протягом семи днів з дати надходження, але не пізніше ніж протягом наступного дня від дати отримання інформації на запити до органів державної влади.На підставі розгляду отриманих документів комісія ухвалює рішення про надання або відмову у наданні відстрочки. Рішення комісії оформляється протоколом.Про прийняте комісією рішення повідомляється засобами телефонного, електронного зв’язку або поштою заявнику не пізніше ніж на наступний день після ухвалення такого рішення.У разі позитивного рішення військовозобов’язаному надається довідка із зазначенням строку відстрочки за формою, визначеною у додатку 6.

У разі відмови у наданні відстрочки військовозобов’язаному повідомляють письмово із зазначенням причин відмови за формою, визначеною у додатку 7. Таке рішення може бути оскаржене у судовому порядку.До ухвалення комісією рішення військовозобов’язаний не підлягає призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

63. Військовозобов’язані, які звернулися до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки з заявою про надання відстрочки, до прийняття рішення відповідною комісією не направляються для проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби.

ДОДАТОК 5 ПОСТАНОВИ КМУ 560 ВИЗНАЧАЄ ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ВІДСТРОЧКИ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ ЗА ЦИМ ПУНКТОМ (п.11 ст.23):

1. Сідоцтво про шлюб

2. Один із документів, що підтверджує інвалідність дружини (чоловіка):

ххххххх

ЗА ТЕ ЩО ВИ СВОЄЧАСНО НЕ ОТРИМАЛИ ВОД ВІЙСЬКОВОЗАБОВЯЗАНОГО, ВАС СКОРІШЕ ЗА ВСЕ ПРИТЯГНУТЬ ДО АДМІНІСТРАТИВНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ. 

Згідно зі ст. 210 КУпАП, Порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку в особливий період тягне за собою накладення штрафу від 17000 до 25000 гривень.

ххххххх

В ЦНАП НІЯКИХ ВОД НЕ ДАЮТЬ, ВОНИ ПРОСТО РАЗДРУКОВУЮТЬ ІНФОРМАЦІЮ З "РЕЗЕРВ +".

ОЗНАЙОМТИСЯ:

https://protocol.ua/ua/chi_vidadut_u_tsnapi_viysko...

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram