Срок действительности постановления ВВК

Офицер запаса (военная кафедра, не служил). В 2024 г. стал повторно на военный учет, прошел медкомиссию, признан годным. Вопрос: на какое время действительно постановление ВВК (там есть 1 год или 6 мес.), меня интересует через сколько времени я могу отказаться от получения мобилизационной повестки без уголовных последствий.
19.05.2024 11:22 223

Консультация исполнителя

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
На портале: 3 года
157 отзывов (156 +) (1 -)
Консультации: 812

Вітаю!

про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України

 у мирний час та під час мобілізації, на особливий період

3.6. Картка обстеження та медичного огляду на солдатів, матросів, сержантів і старшин зберігається у ТЦК та СП до чергового огляду, а на офіцерів, прапорщиків (мічманів) у їх особових справах - постійно.

3.8.

Постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про ступінь придатності військовозобов'язаного до військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період дійсна протягом одного року з дня закінчення медичного огляду.

Якщо в стані здоров'я військовозобов'язаного, за його зверненням або висновками лікарів закладу охорони здоров'я виникли зміни, то за направленням керівника ТЦК та СП проводиться повторний медичний огляд з метою визначення ступеня придатності до військової служби.

ПОСТАНОВА ВЛК ПІД ЧАС МОБІЛІЗАЦІЇ ДІЙСНА ПРОТЯГОМ ОДНОГО РОКУ.

ВІДМОВИТИСЬ ВІД МОБІЛІЗАЦІЙНОГО РОЗПОРЯДЖЕННЯ БЕЗПІДСТАВНО ВИ НЕ МАЄТЕ ПРАВА - ЗА ЦЕ КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ. 

В РАЗІ ОТРИМАННЯ МОБРОЗПОРЯДЖЕННЯ, ПІСЛЯ СПЛИНУ ОДНОГО РОКУ З МОМЕНТУ ОСТАННЬОГО ВЛК,  ВИ МОЖЕТЕ ЗВЕРНУТИСЯ ДО КЕРІВНИКА ТЦКСП ІЗ ЗАЯВОЮ ПРО ЗМІНИ В СТАНІ ЗДОРОВ'Я ТА ПРОВЕДЕННЯ ПОВТОРНОГО МЕДИЧНОГО ОГЛЯДУ (КРАЩЕ ЩОБ ЦІ ЗМІНИ ПІДТВЕРДЖУВАЛИСЯ МЕДИЧНИМИ ДОКУМЕНТАМИ).

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram