Поради що до оновлення даних

Хочу проконсультуватись стосовно оновллення даних які треба оновити до 16 липня, як краще, де і яким чином це зробити враховуючи обставини. Повних 27 років, маю приписне, намагаюсь поступити в університет на магістратурі, єдина дитина в сім`ї без батька де мати інвалід 3ї групи.
11.07.2024 10:46 219

Консультация исполнителя

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
На портале: 3 года
165 отзывов (164 +) (1 -)
Консультации: 879

Вітаю!

В Україні з 18 травня 2024 року діють нові правила мобілізації, затверджені змінами до законів Про мобілізаціну підготовку й мобілізацію, Про військовий обов’язок та військову службу, про військовий стан, та деякими змінами до КУпАП. З січня 2024 року вступили в дію зміни в закон, який регулює діяльність Єдиного електронного реєстру військовозобов'язаних Оберіг, який передбачає формування військово-облікових документів на базі Оберіга й функціонування електронного кабінета військовозобов'язаного.

Відповідно до Закону України 3633-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку», який набрав чинності з 18 травня цього року:

"II. Прикінцеві та перехідні положення

2. Установити, що:

1) під час дії Указу Президента України "Про загальну мобілізацію" від 24 лютого 2022 року № 65/2022, затвердженого Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про загальну мобілізацію" від 3 березня 2022 року № 2105-IX:

громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані:

у разі перебування на території України - шляхом прибуття самостійно до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку чи за своїм місцем проживання, або до центру надання адміністративних послуг, або через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності);

ЯК БАЧИМО, СПОСОБИ ОНОВЛЕННЯ ДАНИХ РІВНОЗНАЧНІ.

У ВАШОМУ ВИПАДКУ Я РАХУЮ НАЙКРАЩЕ ОНОВИТИСЯ ЧЕРЕЗ РЕЗЕРВ +, ЩОБ БУЛА МОЖЛИВІСТЬ САМОСТІЙНО ЗГЕНЕРУВАТИ ЕЛЕКТРОННИЙ ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК. 

Військово-обліковий документ є документом, що визначає належність його власника до виконання військового обов’язку, який оформляється (створюється) та видається громадянину України, який є призовником, військовозобов'язаним або резервістом, у тому числі, якщо він був виключений з військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Серед військово-облікових документів, передбачених законодавством є такі:

  • приписне свідоцтво для призовників, які стали на військовий облік та не є військовозобов'язаними;
  • тимчасове посвідчення військовозобов'язаного кількох зразків до 2017 року;
  • тимчасове посвідчення військовозобов'язаного нового зразка з 2017 року;
  • військовий квиток чи посвідчення офіцера;
  • військово-обліковий документ, сформований онлайн на базі даних Оберіг ― зараз через застосунок Резерв+ для призовників, військовозобов'язаних і резервістів.

ЯКЩО У ВАС ЗГЕНЕРУЄТЬСЯ ЕЛЕКТРОННИЙ ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК, ВИ ЗМОЖЕТЕ ВСТУПАТИ ДО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ - БЕЗ ДІЙСНОГО ВОД ВСТУП ДО ВИШУ НЕМОЖЛИВИЙ.

З 18 червня в Україні діє електронний військово-обліковий документ. Міністерство оборони запевняє, що він має таку ж юридичну силу як і звичайний паперовий військовий квиток.

Відтепер українські чоловіки не зобов'язані носить із собою паперові військово-облікові документи, а зможуть пред'явити їх в електронному вигляді.

Найголовніше - на сторінці згенерований унікальний QR-код.

Уповноважені органи зможуть перевіряти чинність документа через QR-код. А громадяни зможуть завантажувати PDF-документ для подачі на роботу чи навчання, а також в інших випадках, де законодавство вимагає пред'явлення військово-облікового документа.

ВИ МАЄТЕ ПРАВО НА ВЛАШТУВАННЯ НА РОБОТУ ПО ЦЬОМУ ВІЙСЬКОВОМУ КВИТКУ, А ТАКОЖ БУТИ ЗАБРОНЬОВАНИМ ЧИ ВСТУПАТИ ДО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ. 

АЛЕ ЯКЩО ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК НЕ ЗГЕНЕРУЄТЬСЯ, ВАМ ПОТРІБНО БУДЕ ЙТИ ДО ТЦКСП.

У липні деяких військовозобов'язаних оштрафують і це стосується тих, які проігнорували правила і не оновили свої облікові дані в ТЦК. Штраф почнуть виписувати після 17-го числа.

Штраф за неявку в ТЦК та інші порушення можуть бути виписані на підставі двох статей: 210 - "За порушення правил військового обліку" та 210-1 - "За порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Законом визначено наступні розміри адмінштрафів для громадян, посадових та юридичних осіб:

  • порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку - тягне за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот нмдг (3400-5100 грн). Повторне порушення - штраф від трьохсот до п'ятисот нмдг (3400-8500 грн). В особливий період - штраф від однієї тисячі до однієї тисячі п'ятисот нмдг (17000-25500 грн).
  • порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію - тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьохсот до п'ятисот нмдг (5100-8500 грн) і на посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб та громадських об'єднань - від однієї тисячі до однієї тисячі п'ятисот (17000-25500 грн). Повторне - штраф на громадян від п'ятисот до семисот нмдг (8500-11900 грн) і на посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб та громадських об'єднань - від однієї тисячі п'ятисот до двох тисяч нмдг (25500-34000 грн). В особливий період - штраф на громадян від однієї тисячі до однієї тисячі п'ятисот нмдг (17000-25500 грн) і на посадових осіб органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних осіб та громадських об'єднань - від двох тисяч до трьох тисяч п'ятисот нмдг (34000-59500).

Адміністративне стягнення за вчинення в особливий період порушень правил військового обліку та мобілізації, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше одного року з дня його вчинення.

Порушенням правил військового обліку вважаються ситуації, коли військовозобов'язаний:

  • не перебуває на обліку за місцем проживання, роботи чи навчання;
  • не прибув за викликом ТЦК для взяття на військовий облік;
  • не оформив військово-облікові документи;
  • переїхав у воєнний час без дозволу ТЦК тощо.

Після 17 липня 2024 року кожному громадянину від 18 до 60 років, відомості про якого містяться у Єдиному держреєстрі призовників і який у ТЦК не уточнив свої персональні дані, може бути надіслана повістка поштою.

ЗА ТЕ ЩО ВИ СВОЄЧАСНО НЕ ОТРИМАЛИ ВОД ВІЙСЬКОВОЗАБОВЯЗАНОГО, ВАС СКОРІШЕ ЗА ВСЕ ПРИТЯГНУТЬ ДО АДМІНІСТРАТИВНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ.

Згідно зі ст. 210 КУпАП, Порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку в особливий період тягне за собою накладення штрафу від 17000 до 25000 гривень.

ОБЛІК ВЕДЕТЬСЯ ЗГІДНО

"Порядка організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів"

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1487-2022-%D0%...

ВИ ЦЕЙ ПОРЯДОК ПОРУШИЛИ.

хххххххх

ВСІ СІМЕЙНІ ОБСТАВИНИ, ЯКІ ВИ НАВЕЛИ, НЕ ДАЮТЬ ВАМ ПРАВА НА ВІДСТРОЧКУ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ. 

ЯКЩО ВСТУПИТЕ НА МАГІСТРАТУРУ 

Якщо подобається, тисни кнопку