Податки Ютуб

Доброго дня, шановна громадо.

Є фоп, є надходження які падають на рахунок цього фоп - які вказуються у звітності і за які платься податки. Є ютуб, який не приймає номер рахунку через UA.... Вимагає тільки номер карти. Як бути в цій ситуації?
Вказати номер карти-ключ до рахунку? (Чи падають кошти на рахунок саме фоп в такому випадку і вважаються офіційним прибутком?)
З іншої карти самому собі переводити на рахунок?
Окремо якимось чином декларувати ці кошти?
21.10.2024 12:17 58

Консультация исполнителя

Андрій Межирицький
Адвокат
На портале: 2 года
117 отзывов (117 +) (0 -)
Консультации: 294
Топ 3 специализации:
  • Податкове право
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право

Доброго дня. Дякую за вибір.

Якщо Ви маєте карту-ключ до банківскього рахунку фізичної особи-підпримця, то її реквізити можна використовувати для отримання коштів безпосередньо на свій підприємницький рахунок за декількох умов:

1. Ваш банк повинен випускати подібну картку. В України, наскільки мені відомо, це робить ПриватБанк, А-Банк, Ощадбанк, Монобанк, може деякі інші.

2. Умови надання банківських послуг повинні дозволяти отримувати оплати в такій спосіб. Наприкклад Ощадбанк забороняє отримувати платежі на таку карту (можна нею тільки розраховуватись), Приватбанк дозволяє отримувати полатежі з інших банків в розмірі 30000 грн. на місяць, а з рахунків Приватбанку без обмежень

3. Функціонал банку повинен доволяти автоматичну прив'язку номеру картки до IBAN, щоб уникнути питань із розрахунковими операціями та застосування РРО/ПРРО (хоча для підпримців з деяких регіонів України, внесенеих до переліку Наказу Мінреінтеграції № 309 це й неактуально зараз). Знову ж таки, Приватбанк точно реалізує таку функцію.

Якщо залишились питання, звертайтесь за телефоном +38-050-301-67-55 (будь-який месенджер)

Сподіваюсь інформація буде Вам корисною. Буду дуже вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку