випускник військового інституту кну

Доброго дня.
Є студент денної форми навчання КНУ Шевченка. Паралельно отримує освіту у Військовому інституті КНУ (колишня військова кафедра). В 2025 закінчує бакалаврат і Військовий інститут і планує вступати на магістратуру по спеціальності. На той момент буде 21літнім. Питання полягає в наступному - Чи можуть його мобілізувати в період між закінченням бакалаврату та вступом на магістратуру, як молодшого офіцера, яким він буде по закінченню ВІКНУ. Чи можуть його мобілізувати як молодшого офіцера до досягнення 25річного віку?

05.07.2024 09:07 161

Консультация исполнителя

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
На портале: 3 года
165 отзывов (164 +) (1 -)
Консультации: 880

Вітаю!

Офіцер запасу – громадянин України, що отримав диплом бакалавра (або вищого освітнього ступеню), пройшов курс підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу, склав іспит та атестований до офіцерського складу.

Офіцери запасу відповідно до Закону України «Про військовий обовʼязок і військову службу» мають статус військовозобовʼязаних.

Станом на сьогодні в Україні проголошено загальну мобілізацію. Це означає, що призов офіцерів запасу сьогодні здійснюється відповідно до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

За загальним правилом, офіцери запасу підлягають призову під час загальної мобілізації. Проте, існують конкретні чітко передбачені законом випадки, коли офіцери запасу не підлягатимуть призову. Ці підстави визначає стаття 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Серед підстав, за яких офіцер запасу не підлягає мрбілізації:

"1) здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній частиною другою статті 10 Закону України "Про освіту", а також докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури;".

Під час закінчення БАКАЛАВРАТА та вступом на МАГІСТРАТУРУ особа втрачає статус студента та в цей проміжок ОФІЦЕР ЗАПАСУ може бути мобілізованим.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram