ФОП

Я планирую начать торговлю исключительно мясом во время карантина на специализированном рынке пищевых продуктов, для того чтобы начать торговлю мне нужно открыть ФОП. Я столкнулся с таким вопросом во время оформления документов при выборе по КВЭД подходит только номер 47.81 (в котором есть продажа напитков и табачных изделий.) Суть вопроса: считается ли рынок в этом случае специализированным магазином чтобы я выбрал КВЭД без табачных и напитков? Рынок крытый и оборудован всем необходимым для торговли. Если есть какой-то другой вариант выбора КВЭД чтобы не платить дополнительно за те товары, которыми я не планирую торговать, то подскажите пожалуйста. Спасибо.

12.05.2020 18:15 1932

Консультация исполнителя

Дмитро Дончак
Юрист
На портале: 4 года
737 отзывов (736 +) (1 -)
Консультации: 1863
Топ 3 специализации:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий вечір.


Немає такого КВЕДу, який би чітко підходив під Вашу діяльність. Але варіант 47.22 "Роздрібна торгівля м'ясом і м'ясними продуктами в спеціалізованих магазинах" Вам не підходить, тому що під спеціалізованим магазином у КВЕД розуміють магазин роздрібної торгівлі, який спеціалізується на продажу певної групи товарів (м'ясо або риба, або овочі, або фрукти, або одяг і т.п.). Тобто магазин, а не ринок.


Так як Ви торгуєте на ринку, то Вам підходить тільки 47.81


Щодо додаткової оплати за ті товари, якими Ви не торгуєте, то тут можете бути спокійними. Ви платите податки як платник єдиного податку 1 групи. У Вас можуть бути відкритими багато КВЕДів, але платите Ви не за те, що записано в КВЕДах, а по факту здійснення своєї діяльності.


Якщо подивитися на види діяльності, дозволені для ФОПів 1 групи, то для торгівлі на ринках якраз дозволено обирати групу 47.80, клас 47.81.


Інших варіантів немає. Якщо будуть додаткові питання, пишіть на пошту ddmitr@ukr.net


З повагою, Дмитро Дончак.


Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram