Про постановку на облік у центр зайнятості

Мені 58 років і 3 місяці. До настання пенсійного віку залишилося 1 рік 9 місяців. Маю 36 років стажу (довідка з пенсійного фонду надана центру зайнятості). Звільнилася за згодю сторін. На облік в центрі зайнятості поставили на 270 днів, не дивлячись на передпенсійний вік, мотивуючи постановою на період карантину, що там немає нічого написано за період, коли залишається два роки до настання пенсійного віку. Чи законно це, що поставили на облік на 270 днів, а не на 1 рік і 9 місяців?

15.10.2020 12:22 1946

Консультация исполнителя

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
На портале: 4 года
420 отзывов (418 +) (2 -)
Консультации: 1600
Топ 3 специализации:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Відповідно до українського законодавства загальна тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 360 календарних днів протягом двох років. Однак, існує ряд нюансів (зокрема стаття звільнення), які впливають на тривалість надання фінансової допомоги безробітним. Так, періоди грошових виплат з безробіття наступні:



  • 720 днів – для осіб передпенсійного віку (за 2 роки до настання права на пенсію)

  • 360 днів – стандартна тривалість виплат для більшості непрацюючих громадян

  • 270 днів – при звільненні з останнього місця роботи за власним бажанням без поважних причин, за згодою сторін, а також по пунктах 3, 4, 7, 8 статті 40 і статтями 41 і 45 Кодексу законів про працю України


180 днів – для переселенців, а також молоді, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилася зі строкової військової служби.


Формально дії центру зайнятості є законними оскільки ви звільнились з роботи за згодою сторін. Але для призначення виплати особам передпенсійного віку не має значення підстава звільнення. Тому вимагайте встановлення строку виплати в 720 днів, а у випадку відмови вимагайте викласти її письмово та оскаржуйте в адміністративному суді. 


Успіху! З повагою адвокат Дайнек І.А. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram