Помилка у податковій адресі у декларації ЄП

Закрила у вересні цього року ФОП, і через деякий час помітила, що бухгалтер, який вів мій ФОП у минулій компанії, зробив помилку у трьох декларація ЄП за 2019 рік (за І квартал, півріччя і 9 міс). Помилка полягала у пунктах 4 та 6 першого розділу. Бухгалтер вказував стару податкову адресу та відповідно податкову того району (змінювала адресу у 2018 році, і з 2019 уже мала б бути нова податкова адресу для ЄП). Бухгалтер помітив свою помилку тільки у січні 2020, коли заповнював звітність і за ЄСВ, і за ЄП, але старі декларації не виправив. 

Оплату податків я здійснювала самостійно, всі суми правильні і все отримала податкова Святошинського району.

Моє питання полягає в тому, чи варто мені зараз подавати уточнюючі декларації з правильною податковою адресою? Чи дана помилка не суттєва, і можна не подавати?

   

24.12.2020 16:47 915

Консультация исполнителя

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
На портале: 5 лет
59 отзывов (59 +) (0 -)
Консультации: 213
Топ 3 специализации:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право

      Доброго дня!


   Вам потрібно перевірити наявність нарахувань по цим деклараціям у Вашій картці за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/tax-account (вхід за будь-яким Вашим чинним електронним ключем, наприклад, банківським). Скоріш за все, якщо декларації подавались засобами електронного зв'язку, то всі нарахування за цими деклараціями є на місці, тоді Вам нічого робити не треба. Якщо ж нарахувань (а це - сума податку до сплати у декларації) нема, а на картці єдиного податку рахується Ваша переплата з єдиного податку, то доведеться подавати відповідні декларації.


    З повагою, аудитор Бутник І.М.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram