Зміна місця проживання сина дружиною без моєї згоди.

Моя дружина без моєї згоди забрала з місця реєстрації і проживання сина якому 10 місяців, переїхала до своєї матері, без серйозних на те причин, мотивує тим що в неї більша житлова площа, дитину там не реєструвала, повертатися додому не хоче, на всі мої пропозиції що до збереження сім`ї не реагує, бачитись з дитиною поки що не забороняє, але психологічна обстановка напружена, на розлучення не подає, між собою домовитись не можемо, порадьте будь ласка що можно зробити в даній ситуації.

11.01.2021 22:24 873

Консультация исполнителя

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
На портале: 3 года
410 отзывов (408 +) (2 -)
Консультации: 1573
Топ 3 специализации:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго вечора. 
В даній ситуації, якщо ви проти проживання дитини окремо від вас, то можна подати позов про розлучення та одночасно заявити вимогу про встановлення місця проживання з дитини з вами. Але якщо для задоволення вимоги про розлучення доказів майже не потрібно, то для задоволення вимоги про встановлення місця проживання дитини з вами необхідно надати суду докази того, що проживання разом звами є кращим для дитини та сприяє її нормальному розвитку. 
При розгляді справи про розірвання шлюбу суд в будь-якому випадку надасть строк для примирення від 30 днів до 6 місяців, і якщо ви маєте бажання всеж зберегти шлюб то як показує практика саме в цей період подружжя забирають позовну заяву та мирним шляхом вирішують протиріччя (якщо звичайно є бажання до примирення). На встановлення місця проживання з дитини впливає значна кількість факторі: житлові умови, фінансове становище, характеристика кожного із батьків та ступінь його участі у вихованні дитини. 
Таким чином, якщо ви бажаєте щоб титана проживала разом з вами то необхідно звертатись до суду якщо не вдасться прийти до компромісного рішення мирним шляхом. 


Якщо залишились питання звертайтесь. 
З повагою адвокат Дайнеко Ігор 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram