Правила встановлення тимчасових споруд

1. Хочу встановити тимчасову споруду в місті на приватній землі, не комунальній, це парковка торгового центру. Цільове призначення - "для будівництва та обслуговування будівель торгівлі", мені потрібно укладати договір оренди з власником території? та чи потрібно змінювати чи додавати інше цільове призначення? І як це взагалі регулюється?

2. У випадку, якщо планую встановлювати ТС на приватній території, все одно маю отримувати паспорт-привязку та дозвіл місцевої влади? Чи достатньо пройти санітарну та пожежну безпеку?

3. І останнє: кіоск для продажу кави із собою це все таки ТС чи МАФ? І який точно КВЕД під цю діяльність підходить? В інтернеті дуже багато різної інформації.ДЯКУЮ !

26.01.2021 18:52 2272

Консультация исполнителя

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
На портале: 4 года
423 отзывы (421 +) (2 -)
Консультации: 1611
Топ 3 специализации:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

1. Розміщення ТС регулюється Порядком розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності затверджений Наказом  МІНІСТЕРСТВО РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ, БУДІВНИЦТВА ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ від 21.10.2011 N 244.


Сам порядок не передбачає в переліку документів правовстановлюючі документи на земельну ділянку (або документи на підтвердження права користування) тому відсутність такого права не є підставою для відмови в видачі паспорта - привязки ТС. Але договір оренди всеж рекомендую укласти. Це урегулює ваші відносини з власником та виключить всі питання про правомірність використання земельної ділянки. 


Цільове призначення змінювати не потрібно оскільки у функціональне призначення входить розміщення та обслуговування будівель в тому числі споруд для провадження господарської діяльності.


2.Відповідно до вказаного вище порядку все одно потрібно отримати паспорт. Без нього ви не зможете подати декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. 


3. МАФ та ТС це одне і теж. До 2011 року кіоски, павільйони які не мають фундаменту та відповідали вимогам споруд встановлених на певний строк називались Малими архітектурними формами та встановлювались на підставі паспорту МАФ. Після затвердження вказаного вище порядку такі об`єкти називаються Тимчасові споруди які визначаються як одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених конструкцій з урахуванням основних вимог до споруд, визначених технічним регламентом будівельних виробів, будівель і споруд, і встановлюється тимчасово, без улаштування фундаменту.


Щодо кведів. То необхідно внести наступні кведи:


56.10 Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування


47.25 Роздрібна торгівля напоями в спеціалізованих магазинах


Бажаю успіху 


З повагою адвокат Дайнеко Ігор 


 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram