ОДА відмовляє у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою

ОДА відмовляє у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою мотивуючи тим що стаття 85 ВКУ не підпадає під дію статті 134 ЗКУ.

Чи проводяться земельні торги на передачу для громадян в оренду земельних ділянок водного фонду (прибережної захисної смуги) для сінокосіння?

16.02.2021 21:30 973

Консультация исполнителя

Дмитро Дончак
Юрист
На портале: 4 года
709 отзывов (708 +) (1 -)
Консультации: 1816
Топ 3 специализации:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Відповідно до ст. 58 ЗК, до земель водного фонду належать землі, зайняті морями, річками, озерами, водосховищами, іншими водними об’єктами, болотами, а також островами, не зайнятими лісами;  прибережними захисними смугами вздовж морів, річок та навколо водойм, крім земель, зайнятих лісами.

Відповідно до ч.4 ст.59 ЗК громадянам та юридичним особам органами місцевого самоврядування із земель водного фонду можуть передаватися на умовах оренди земельні ділянки прибережних захисних смуг, смуг відведення і берегових смуг водних шляхів, озера, водосховища, інші водойми, болота та острови для сінокосіння, рибогосподарських потреб (у тому числі рибництва (аквакультури), культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних і туристичних цілей.

Передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, здійснюється за результатами проведення земельних торгів, крім випадків, встановлених частинами другою, третьою статті 134 Земельного кодексу України.

Передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, громадянам, юридичним особам, визначеним частинами другою, третьою статті 134 ЗК, здійснюється в порядку, встановленому статтею 123 ЗК.

Частиною 2 статті 134 ЗК встановлено, що не підлягають продажу на земельних торгах земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі:  

- передачі громадянам земельних ділянок для сінокосіння і випасання худоби, для городництва.

Таким чином, Вам повинні надати земельну ділянку в оренду для сінокосіння, без проведення змельних тогрів, у порядку, визначеному в статті 123 ЗК України. В разі отриманні письмової відмови маєте право звернутися до суду.

В той же час, це загальна консультація, яка не враховує всіх можливих нюансів. Пропоную скинути на мою електронну пошту ddmitr@ukr.net копію наказу про відмову в наданні дозволу. Тоді, можливо, внесу деякі корективи в свою відповідь.

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram