Порушено вимоги статті 6 ЗУ «Про електронні документи та електронний документообіг» -

Реєструвала податкову накладну 29.04.2021 датою виписки  06.04.2021 без порушення граничних термінів регістрацї, але за цей час змінився директор і змінився новий сертифікат підпису з 21.04.2021. і підписала податкову накладну діючим директором, на 06.04.2021 був інший директор.

ДФС відхилила і написали в квітанції :"Порушено вимоги статті 6 ЗУ«Про електронні документи та електронний документообіг» -кваліфікований електронний підпис особи  яким засвідчено електронний документ, не є чинним на дату складання податкової накладної"

Тобто якщо я за поперідній період (наприклад за грудень 2020) не зареєструвала податкову і змінився директор-підписант, то вже ніколи не зможу зареєструвати з ключами діючого директора? Як виправити сітуацію? Мій покупець ніколи не отримає кредиту? дякую

30.04.2021 17:30 2669

Консультация исполнителя

Марина Бекало
Адвокат Одеса
На портале: 5 лет
728 отзывов (727 +) (1 -)
Консультации: 1911
Топ 3 специализации:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Доброго дня.

Такі випадки трапляються часто. З Вашого боку порушень немає, факт зміни директора не зупиняє обов'язок для платника ПДВ провести реєстрацію податкової накладної та не припиняє право на отримання покупцем податкового кредиту. 

Згідно до Постанови КМУ від 11 грудня 2019 р. № 1165 "Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних", Вам необхідно зараз подати пояснення щодо зміни в виконавчому органі підприємства, та додати скан протоколу зборів щодо зміни директора, скан наказу про звільнення попереднього директора та про призначення нового, опис на проведення змін в реєстрі, виданий держ реєстратором при внесенні змін в ЄДР, та виписку з реєстру ЄДР.  Подаєте ці документи ч/з  М.Е.Doc та чекаєте рішення регіональної комісії про реєстрацію або відмову в реєстрації податкової накладної. У разі відмови в реєстрації, Ви маєте право подати скаргу в  комісію центрального рівня ДПС України (також в електроному режимі подається). Якщо і там буде відмова (хоча малоймовірна) то вже в судовому порядку оскаржуєте рішення податкової та зобов'язуєте провести реєстрацію податкової накладної.

Якщо у Вас виникли додаткові запитання або необхідна допомога, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram