Чи можна скасувати закриття ФОП

Закрила ФОП перед самою декретною відпусткою, 14 червня через додаток Дія.  Чи я можу подати заяву про скасування свого рішення про закриття ФОП, чи доцільно ще раз зареєструватися, щоб не йти в декрет безробітною? Чи вже все втрачено?

16.06.2021 15:13 1218

Консультация исполнителя

Марина Бекало
Адвокат Одеса
На портале: 5 лет
707 отзывов (706 +) (1 -)
Консультации: 1864
Топ 3 специализации:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Процедури скасування заяви про припинення підприємницької діяльності немає. Проте, Ви маєте право поновити свою діяльність, подавши відповідну заяву про відкриття ФОП через Дію. Заборони такої немає. 

Щодо права на отримання допомоги по вагітності та пологах, то Ви його не втрачаєте у будь якому разі ( але якщо Ви поновити діяльність та будете подавати заяву в Фонд соц страхування на отримання допомоги як ФОП за наявності відсутності боргу по ЄСВ, яка засвідчується довідкою з податкової або з пенсійного фонду, яку ви маєте подати до Фонду соц страхування разом из заявою про отримання допомоги з листком непрацездатності, виданий Вашим лікарем-то отримуєте допомогу від доходу ч. 4 ст. 19 ЗУ "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування").

Якщо Ви припинили діяльність, та її не буде поновлено- Ви звичайно отримуєте допомогу, але в розмірі, розрахованого не від доходу, а в меншому розмірі, тобто як незастрахована особа - не менше 25 відсотків від розміру встановленого законом прожиткового мінімуму для працездатної особи із розрахунку на місяць (ст. 9 ЗУ  "Про державну допомогу сім`ям з дітьми"). Тому, Ви зараз можете поновити свою діяльність (подати заяву про відкриття ФОП), а вже після отримання допомоги  по вагітності та пологах закрити (припинити) ФОП, до Вас питань не буде. 

Щодо одноразової допомоги у зв`язку із народженням дитини, то це право Ви не втрачаєте незалежно від того, закривали Ви ФОП чи ні згідно до ст. 10 ЗУ "Про державну допомогу сім`ям з дітьми".

Ящо у Вас виникли додаткові запитання, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram