Діяльність приватного підприємця. Єдиний податок

У січні 2000 року було зареєстровано Приватного підприємця за єдиним податком. З вересня 2006 року приватне підприємство не працює, фізична особа офіційно улаштувалась працювать в бюджетній сфері (педагог). По рахунках приватного підприємця не було ніяких надходжень, рахунок автоматично закрили. У серпні 2021 року у фізичної особи виконавча служба заблокувала зарплатну та кредитну картки, за позовом податкової служби на 26000 грн. Заборгованість по сплаті єдиного податку. Ніяких листів, попереджень та тому подібне не надходило. Чи правильне таке рішення? Та як можливо погасити цю заборгованість якщо заблокована зарплатна карта на яку надходять всі доходи? Дякую за відповідь.

25.08.2021 20:51 811

Консультация исполнителя

Дмитро Дончак
Юрист
На портале: 4 года
744 отзывы (743 +) (1 -)
Консультации: 1884
Топ 3 специализации:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий вечір.

Так як Ви ФОП на єдиному податку, то стосовно Вас не можна використати закон № 2464 щодо списання сум недоїмок з єдиного внеску. В той же час, так як Ви працювали офіційно, то ЄСВ за Вас сплачував роботодавець. Таким чином, Ви маєте право оскаржити вимогу про сплату боргу в суді. На сьогоднішній день є позитивна практика Верховного Суду в подібних справах, на користь позивачів.

На оскарження вимоги є 10 днів з моменту вручення. Якщо вимогу не отримували, то потрібно ознайомитися в ДВС з матеріалами виконавчого провадження (пофотографувати всі документи в справі). Надалі - звернутися до окружного адміністративного суду з позовною заявою про визнання протиправною та скасування вимоги про сплату боргу.

Я спеціалізуюся на спорах з податковою, в тому числі і стосовно скасування вимог про сплату боргу (недоїмки) з ЄСВ, є великий позитивний досвід. Тому якщо захочете боротися - звертайтеся, допоможу.

Щодо блокування зарплатної карти - візьміть у банку довідку про те, що даний рахунок являється зарплатним, і надайте її в ДВС. Виконавць має право розблокувати карту, а взамін почне стягувати по 20% з зарплати. Але в разі подання позовної заяви, разом з позовом подається заява про забезпечення позову, і стягнення коштів з зарплати зупиняється.

Мої контакти - ел.пошта ddmitr@ukr.net, тел. 050-545-90-70 (телеграм, вайбер, вотс ап)

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram