Кредит ПДВ

Є контракт підряду між комунальним підприємсвтом та ТОВ на виконання капітального ремонту. В контракті прописана можливість залучання до виконання субпідрядників. Всі сторони є платниками ПДВ. Виникає ситуація: підписуються акти КБ-2в та КБ-3 (перша подія), а кошти по акту (за домовленністю з генпідрядником) замовник перераховує напряму субпідряднику в сумі, що дорівнює сумі акту між генпідрядником та субпідрядником. Чи не втрачає в сій ситуації замовник кредит по ПДВ?

27.01.2022 14:13 888

Консультация исполнителя

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
На портале: 5 лет
59 отзывов (59 +) (0 -)
Консультации: 213
Топ 3 специализации:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право

Консультацію надано шляхом обміну повідомленнями.

Підсумовуємо

Запитання:

Чи вірно я зрозуміла: якщо в нас буде 1)додаткова угода до контракту з прописаним пунктом про можливість оплати напряму субпідряднику; 2) підписані тристоронні акти кб2в та кб3 з розподілом сумм генпідрядника та субпідрядника; 3) підтверджуючі документи (акти) між генпідрядником та субпідрядником, які підтверджують суми робіт виконаних субпідрядником; 4) клопотання від генпідрядника на оплату конкретної сумми коштів конкретному субпідряднику; 5) тристоронній акт про взаємозалік заборгованостей, то питань до цієї операції не повинно виникнути?

Відповідь:

Так точно. Оскільки ризик втратити податковий кредит виникає лише в тому разі, коли взаємні заборгованості не закриваються, а у Вас вони будуть закриті.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram