Можливість виїхати за кордон за наявності непридатності до військової служби

Доброго дня. Маю тимчасове посвідчення видане 21.11.2012 року з печатками РВК на задній стороні 16.05.2013 р. Фото документа додаю до повідомлення. Цікавить можливість виїзду за кордон з таким документом. Рік народження 1990

Якщо такої можливості немає, то чи може бути підставою для виїзду отримання відстрочки від мобілізації та як ії оформити?

20.03.2022 19:10 994

Консультация исполнителя

Марина Бекало
Адвокат Одеса
На портале: 5 лет
806 отзывов (805 +) (1 -)
Консультации: 2073
Топ 3 специализации:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий вечір.

Немає можливості виїзду за кордон.

По-перше, пункт "б" статті 52 розкладу хвороб згідно Положення ВЛК передбачає обмежену придатність до військової служби в воєнний час. А обмежена придатність означає, що на воєнний час Ви придатні до служби, якщо інше не буде встановлено повторний ВЛК, який мають проходити всі.

По-друге, Вам посвідчення видавалося як призовнику строкової служби, та звільняло саме від строкової служби, а не від  служби під час мобілізації в воєнний час. Ваш документ означає, що Вас не могли призвати саме на строкову службу в мирний час.

Наразі Вам 32 роки, Ви мали по досягненню 27 років знятися з обліку як призовник та стати на облік як військовозобов'язаний. Та, відповідно пройти ВЛК, який би визначив ступень придатності до воєнної служби.

Для того, щоб у Вас була підстава для виїзду за кордон, Ви маєте пройти ВЛК  якщо мед комісія визнає Вас непридатним або тимчасово непридатним.

Якщо у Вас є додаткові запитання, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram