Виїзд за кордон

Маю тимчасове посвідчення військовозобов`язаного. Чи зможу з ним виїхати?

28.03.2022 22:11 1762

Консультация исполнителя

    У вищенаведеному посвідченні у графі 7 зазначено о/п у в/ч(обмежено придатний у військовий час), що не дає Вам підстави для виїзду за кордон з огляду на наступне.

   Згідно з вимогами законодавства обмеження щодо перетину кордону на виїзд з України не застосовуються до окремих осіб цієї категорії, зокрема:

- які мають посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік (відповідно до рішення Уряду про затвердження переліку посад і професій військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час);

- які мають висновок військово-лікарської комісії про непридатність з виключенням з військового обліку.

- на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років.

- які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років.

- на утриманні яких перебуває дитина з інвалідністю віком до 18 років або повнолітня дитина, яка є особою з інвалідністю І чи ІІ групи, до досягнення нею 23 років.

- усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, на утриманні яких перебувають діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, віком до 18 років.

- зайняті постійним доглядом за особами, що його потребують, у разі відсутності інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд.

- які виїхали до інших держав на постійне місце проживання, що відповідно документально підтверджено.

- здобувачі фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти (студенти, слухачі).

   Таким чином для перетинання кордону Вам необхідно мати висновок військово-лікарської комісії про непридатність з виключенням з військового обліку. Такий документ Ви можете отримати у разі, якщо ВЛК за результатами медичної комісії визнає Вас непридатним за станом здоров'я. Слід зауважити, що має бути саме непридатний до військової служби у військовий час.

 У положенні про ВЛК (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#n1523) можете подивитися, які мають бути відхилення за Вашим захворюванням за ст.39 для визначення Вас не придатним.

     Також Ви можете надати документальне підтвердження вищенаведених підстав згідно листа Адміністрації Державної прикордонної служби .

Якщо у Вас залишились додаткові питання можете звертитися на пошту lexfirmgp@gmail.com або за допомогою месенджерів(телефон у профілі).

Дякую за звернення, буду вдячний за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram