Відстрочка після операції

Добрий день. Допоможіть розібратися з питанням.
Отже. 11.04.2022 була проведена операція по видаленню жовчного міхура (колоноскопия).
Через 5 днів прийшов повідомити про це свій військомат. Там мене відправили на медкомісію одразу і ніби дали лише один місяць відстрочки.

Скажіть будь ласка чи можу я претендувати на більший період реабілітації в військовий стан??? Чи навіть на комісацію. І які дії повинен робити?? Адже там діло не тільки в тому коли шви затягнуться, а в тому, що там дуже строга дієта і взагалі потрібно міняти багато чого в своєму раціоні та моніторити перший рік свій стан. Адже органа немає все-таки.

Сам служив строкову службу в 2012 - 2013 роках.
Проконсультуйте будьласка на рахунок цього. Наперед вдячний вам.

19.04.2022 12:05 23684

Консультация исполнителя

Дмитро Романишин
Адвокат
На портале: 3 года
13 отзывов (13 +) (0 -)
Консультации: 30

Доброго дня.

Проведення медичного огляду військовослужбовців, військовозобов'язаних, резервістів для визначення ступеня придатності до військової служби передбачено положенням про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, що затверджене Наказом Міністра оборони України 14.08.2008 № 402.

Видалення жовчного міхура відноситься до хворіб вказаних в статті 54 Додатку 1 до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України Розклад хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби. В Дану статтю включено: хвороби печінки К70-К77 (алкогольна хвороба печінки, токсичне ураження печінки, печінкова недостатність; хронічні гепатити, фіброз та цироз); хвороби жовчного міхура, жовчовивідних шляхів та підшлункової залози К80-К87 (холецистит, холангіт, панкреатит та інші):

а) зі значними порушеннями функцій. Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку.

б) з помірними порушеннями функцій і частими загостреннями. Непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час. Непридатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально.

в) з незначними порушеннями функцій. Непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час. Придатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально

г) за наявністю об'єктивних даних без порушення функції. Придатні у мирний та військовий час.

Згідно Статті 54 Додатку 2 до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України «Пояснення щодо застосування статей Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби», наявність цирозу печінки та хронічного гепатиту повинна бути підтверджена обстеженням в умовах спеціалізованого відділення за результатами пункційної біопсії, а за неможливості її проведення або відмови від неї - клінічними, лабораторними, інструментальними даними, що свідчать про стабільність ураження печінки.

До пункту "б" даної статті належать: хронічні гепатити з помірною активністю та помірним порушенням функцій (помірна активність - підвищення показників трансаміназ у 5 - 10 разів порівняно з нормою); наслідки хірургічного лікування панкреатитів з виходом у псевдокісту (марсупілізація).

За наявності жовчнокам'яної хвороби, холестерозу жовчного міхура, що супроводжується частими загостреннями хронічного холециститу, показане оперативне лікування. У разі відмови від операції огляд проводиться за пунктом "б".

До цього пункту належать стани після вилучення жовчного міхура або хірургічного лікування жовчних ходів (протягом 12 місяців).

Згідно пункту 3.10 глави 3 розділу II У воєнний час та під час мобілізації, на особливий період відстрочка від призову за станом здоров'я надається військовозобов'язаному на строк до 2 місяців. За медичними показаннями продовжується на строк до 2 місяців. Втретє продовження надається на такий самий строк. Після закінчення відстрочки військовозобов'язані оглядаються для вирішення питання про придатність до військової служби.

 

Підсумовуючи, слід сказати, що при наявності у вас медичних показань, які визначатимуть ВЛК, ви матимете право на отримання відстрочки від військової служби загальним терміном не більше 6 місяців.

 

Для можливості задати додаткові запитання, чи отримати будь-яку індивідуальну консультацію, надаю вам свої контактні дані: +380673428213 (viber, telegram), або +380992635636. Також прошу вас поставити відгук за надану мною консультацію. Дякую.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram