Електроенергія

Доброго ранку. В мене з обленерго заключений договір на постачання електроенергії як юрособи, я плачу за спожиту електроенергію по загальному електролічильнику. Також в нашому садівничому товаристві є у кожного свій електролічильник і у деяких людей є заборгованість, чи можна під час воєнного стану відключати боржників від ліній електропередач садівничого товариства? Дякую.

21.04.2022 07:16 1292

Консультация исполнителя

Олександр Старенков
Адвокат
На портале: 5 лет
84 отзывы (82 +) (2 -)
Консультации: 234

Доброго дня!

Щиро вдячний, що вибрали саме мене!

 

 

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України  від 05 березня 2022 р. № 206«Про деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану»До припинення чи скасування воєнного стану в Україні забороняється:

нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних, нарахованих на заборгованість, утворену за несвоєчасне та/або неповне внесення населенням плати за житлово-комунальні послуги; припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі.

Ця постанова набирала чинності з дня її опублікування і застосовується з 24 лютого 2022 року.

Але договір, виходячи з питання, на садівниче товариство. Боржники будь-яких відносин з обленерго не мають. Тому відносини щодо постачання електроенергії регламентуються правоустановчими документами Вашого товариства. В статути Вашого товариства має бути це питання освітлено. Крім того це питання можливо винести на загальні збори товариства. Якщо це не можливо то слід  керуватисяя вищезазначеною постановою.

 

 

Якщо Вам, була корисна та сподобалася повнота мої консультація, прошу залишити відгук. У подальшому, якщо виникли питання, звертатися за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

 

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Євгеній
    Євгеній
    2 года
    Консультация № 32418
    Електроенергія

    Дуже вдячний Вам за відповідь, мирного неба Всій Україні.

Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram