Контракт

Якщо в мене є тимчасове посвідчення і там написано непридатний у мирний час, але обмежено придатний у воєнний час, то якщо я хочу підписати контракт на службу в зсу, мене візьмуть туди?

11.05.2022 23:23 735

Консультация исполнителя

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
На портале: 4 года
431 отзыв (429 +) (2 -)
Консультации: 1625
Топ 3 специализации:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня.

Відповідно до ст. 20 ЗУ "Про військовий обов'язок та військову службу" на військову службу за контрактом приймаються громадяни, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають установленим вимогам проходження військової служби, зокрема, особи рядового складу, які проходять строкову військову службу або військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, резервісти, військовозобов’язані, які не мають військових звань сержантського, старшинського і офіцерського складу, особи віком від 18 років, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту, та не досягли граничного віку перебування на військовій службі - на військову службу за контрактом осіб рядового складу.

При цьому, осіб (кандидатів) які приймаються на військову службу за контрактом після проходження професійно-психологічного відбору направляють на ВЛК, для встановлення ступеня придатності до військової служби за контрактом. 

Порядок проходження ВЛК кандидатів, що приймаються на службу за контрактом визначається главою 18 розділу ІІ Наказу Міноборони №402 від 2008 року. 

При цьому висновок який міститься у вашому тимчасовому посвідченні був прийнятий згідно ще коли вас ставили на військовий облік в порядку медогляду військовозобов'язаного в мирний час за главою 3 Розділу ІІ, який відрізняється від огляду кандидатів на військову службу за контрактом. 

Згідно п. 18.2 глави 18 розділу ІІ Наказу Міноборони №402 від 2008 року медичний огляд громадян, які приймаються на військову службу за контрактом, проводиться ВЛК ТЦК, ВЛК військового комісаріату або гарнізонною ВЛК. Направлення на медичний огляд підписується військовим комісаром, начальником ТЦК.

Кожний кандидат оглядається хірургом, терапевтом, невропатологом, психіатром, окулістом, оториноларингологом, стоматологом, дерматологом, а за необхідності - і лікарями інших спеціальностей.

Перед оглядом усім кандидатам на військову службу за контрактом, крім кандидатів з числа військовослужбовців проводиться загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, біохімічний аналіз крові (цукор, білірубін, АЛТ), серологічний аналіз крові на антитіла до вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), антиген до вірусу гепатиту "В" (HBsAg), антитіла до вірусу гепатиту "С" (anti-HCV), реакція мікропреципітації з кардіоліпіновим антигеном (RW), визначається група крові та резусналежність, проводиться рентгенологічне (флюорографічне) дослідження органів грудної клітки, ЕКГ. Усі кандидати (крім військовослужбовців) надають довідку про проведення обов'язкових попереднього та періодичного психіатричних оглядів, сертифікат про проходження профілактичного наркологічного огляду, а за медичними показаннями і результати інших досліджень.

Згідно п.18.5. Медичний огляд кандидатів на військову службу за контрактом проводиться згідно зі статтями Розкладу хвороб (графи II, III).Після проведення медичного огляду ВЛК виносить постанову "Придатний (непридатний) до військової служби за контрактом".У разі виявлення у кандидата захворювань, які передбачають індивідуальну оцінку придатності до військової служби, ВЛК приймає постанову про непридатність до військової служби за контрактом.

Таким чином, якщо ви відповідаєте критеріям ст. 20 ЗУ "Про військовий обов'язок та військову службу" пройдете успішно професійно-психологічний відбір (зараз на практиці він формальний) та за результатами мед огляду у вас не виявлять хвороб при наявності яких визнають непридатним для служби за контрактом або не виявлять захворювань, які передбачають індивідуальну оцінку придатності до військової служби то з вами підпишуть контракт. 

Бажаю Успіху. 

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram