Виїзд за кордон

Доброго дня. Хочу знати чи можу виїхати за кордон, чи є смисл намагатися. Якщо маю тимчасове посвідчення про непридатність у мирний час і частково придатний у воєнний. Хочу поїхати до своїх батьків та братів у Німеччину, при потребі вони можуть вислати запрошення. Хотів би змістовну та точну відповідь

12.05.2022 01:31 1112

Консультация исполнителя

Дмитро Дончак
Юрист
На портале: 4 года
751 отзыв (750 +) (1 -)
Консультации: 1904
Топ 3 специализации:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день. 

У Вас в тимчасовому посвідченні записано "непридатний до військової служби у мирний час, обмежено придатний в військовий час ". Зараз в Україні воєнний стан, отже Ви хоча і обмежено, але придатний до служби. Термін "обмежено придатний" означає що вас не призовуть в бойову частину, але можуть, наприклад, залишити проходити службу при військоматі. 

Тому з таким записом прикордонники Вас не пропустять.

Що можна зробити? 

Якщо у Вас такий запис, то це означає що захворювання відповідає статті Розкладу хвороб Наказу міністерства оборони України 402, з індексом "б" або "в". При встановленні статті з індексом "б" непридатність або обмежена непридатність встановлюється індивідуально. А при встановленні статті з індексом "в" придатність або обмежена придатність встановлюється індивідуально  встановлюється індивідуально. 

Тобто, якщо у Вас стаття з індексом "б", то є шанси що при проходженні ВЛК в індивідуальному порядку встановлять повну непридатність. Або ж якщо у вас стаття з індексом "в", і за час, що пройшов після попереднього медогляду, Ви відчуваєте що стан здоров'я погіршився, тобто є ймовірність перекваліфікувати статтю з "в" на "б". 

В любому випадку, потрібно пройти медкомісію (ВЛК). 

Ще один варіант: у Вас стаття з індексом "в", і стан здоров'я за останній час не погіршився. В такому разі маякніть мені на мою ел.пошту ddmitr@ukr.net і я скину Вам інші варіанти вирішення проблеми. 

З повагою, Дмитро Дончак. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram