Виїзд за кордон батька багатодітної сім'ї, якщо старша дитина старша 18 років, але навчається в університеті

Чи має право в умовах воєнного стану виїхати за кордон чоловік, батько трьох дітей, якщо одна дитина старша 18 років і навчається в університеті (денна форма, платне навчання)? Посвідчення багатодітної сім`ї є. Якщо так, то на які пункти законів треба посилатися у разі відмови на кордоні ?

31.05.2022 18:50 1075

Консультация исполнителя

Олександр Старенков
Адвокат
На портале: 5 лет
84 отзывы (82 +) (2 -)
Консультации: 234

Вітаю!

Щиро вдячний, що вибрали саме мене!

Відповідно у ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;

У п.п. 3 п.3  листа Адміністрації Державної прикордонної служби від 25.02.2022 р. N 23-6081/0/6-22-Вих зазначено, що обмеження щодо заборони на період дії правового режиму воєнного стану виїзду за межі України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років не застосовуються до осіб: 3) На утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років. Підтверджуючими документами можуть бути: свідоцтва про народження дітей (трьох і більше)/медичне свідоцтво про народження за 2 формою №103/о), свідоцтво про реєстрацію шлюбу з матір’ю дітей (трьох і більше) або рішення суду про розлучення та визначення місця проживання дітей з батьком або письмовий договір між батьками про те, з ким будуть проживати діти та участь другого з батьків у їх вихованні, посвідчення батьків багатодітної сім'ї.

На жаль, Ви не зможете перетнути кордон, так як одна Ваша дитина досягла 18 років.     

 

Якщо Вам, була корисна та сподобалася повнота моєї консультації, прошу залишити відгук. У подальшому, якщо виникли питання, звертатися за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

 

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram