Я непридатний. Приходять повістки.

Пiсля початку вiйни прийшла повістка до мобілізаціі, я з`явився на медкомісію і був визнаний непридатним за ст15а графа 2 про що маю відповідний запис у військовому квитку, також є печатка про виключення з військового обліку та висновок влк на окремому аркуші. Але повістки приходять регулярно і наскільки мені відомо повістки приходять навіть тим людям хто вже знаходиться на передовій, тобто що відбувається у військоматах з обліком одному Богу відомо. Я вже два рази виїждав за кордон. Чи можуть влк змінити цей висновок без мого відома та знов призивати мене по мобілізаціі і на що його можуть змінити якщо можуть. І ще одне питання: чи я є тепер невійськовозобов`язаним з цими документами і чи маю я знаходитись за місцем реєстраціі як було коли я був резервіст і що взагалі означає цей статус "непридатний з виключенням з військового обліку".Хочеться розуміння як я маю себе поводити. 

04.06.2022 22:29 1217

Консультация исполнителя

Богдан Пересада
Адвокат Київ
На портале: 3 года
301 отзыв (300 +) (1 -)
Консультации: 997
Топ 3 специализации:
  • Військове право
  • Кредити банків
  • Цивільне право

Доброго вечора.

 

Ваш статус невійськовозобов’язаного випливає із того, що відповідно до абзаців 5 та 6 частини 9 статті 1 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» військовозобов’язані - особи, які перебувають у запасі для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань на особливий період, а також для виконання робіт із забезпечення оборони держави.

резервісти - особи, які проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України, інших військових формувань і призначені для їх комплектування у мирний час та в особливий період.

Ви, як визнаний не придатним до служби із виключенням з обліку, не можете перебувати у запасі та проходити службу у резерві.

Статус «непридатний з виключенням з військового обліку» означає, що Ви не є військовозобов’язаним та Вас не обліковує військкомат.

Вам не мають надсилати повістки, оскільки Вас виключено із військового обліку.

Тобто, військкомат не має Вас навіть обліковувати у своїх списках.

Без Вашого відома ВЛК не може змінювати наданий Вам висновок.

Враховуючи, що Вас було виключено із військового обліку, на мою думку, Ви можете не знаходитись виключно за місцем реєстрації, оскільки на Вас не поширюються обмеження, які передбачені Законом для військовозобов’язаних осіб.

 

За наявності додаткових питань або уточнень звертайтесь.

 

Буду вдячний за залишений відгук.

Бажаю Вам всього найкращого!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram