Іноземна онлайн платформа

Чи може іноземна онлайн платформа (у сфері телемедицини та пошуку місцевих медичних провайдерів), функціонувати без реєстрації локально? Компанія не пропонує медичних послуг, а тільки зв’язує клієнтів з локальному медичному провайдерами на своєму онлайн майданчику.

10.06.2022 20:43 890

Консультация исполнителя

Олександр Старенков
Адвокат
На портале: 5 лет
84 отзывы (82 +) (2 -)
Консультации: 234

Вітаю!

Щиро вдячний, що вибрали саме мене!

Відповідно до п.а ст. 4.1.122 Податкового кодексу України,  нерезиденти - це:

іноземні компанії, організації, утворені відповідно до законодавства інших держав, їх зареєстровані (акредитовані або легалізовані) відповідно до законодавства України філії, представництва та інші відокремлені підрозділи з місцезнаходженням на території України.

Будь-яка фізична або юридична особа нерезидент підлягає реєстрації в Україні, що регламентується Інструкцією про порядок реєстрації представництв іноземних суб'єктів господарської діяльності в Україні, яка затверджена Наказом Міністерства зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України від 18.01.96  N 30.

Крім того, починаючи з 01.01.2022, з урахуванням змін, внесених до Податкового кодексу України (далі -ПКУ) від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями Законом України від 03 червня 2021 року № 1525-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України  щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам» (далі – Закон № 1525) запроваджується оподаткування електронних послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, у разі постачання таких послуг фізичній особі, у тому числі фізичній особі - підприємцю, яку не зареєстровано як платника податку, особою-нерезидентом, за правилами, встановленими ст. 208 прим.1 ПКУ.

 

Якщо Вам, була корисна та сподобалася повнота моєї консультації, прошу залишити відгук. У подальшому, якщо виникли питання, звертатися за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

 

Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Mariana
    Mariana
    1 год
    Консультация № 35319
    Іноземна онлайн платформа

    Щиро вдячна за оперативну, розгорнуту та висококваліфіковану відповідь.

Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram