Звільнення з ВСУ

Доброго дня. 

Наразі людину зараховано до ТРО ЗСУ. Медкомісію перед прийняттям в ТРО ЗСУ не проходив. 

Раніше (2009 рік) людину було знято з вйськового обліку (була інвалідність по гематології, зараз не має). У 2019 року білий квиток було перероблено на Тимчасове посвідчення у якому також було зазначено про зняття з військовго обліку. 

Зараз людина проходить ВЛК щодо стану здоровья. один лікар (Гематолог) вже поставив "Обмежено придатний". Інший (Нефролог) також під питанням. завтра чекає результат аналізу. Висновку ще не має. 
Завтра планує звернутися до районного військового комісаріату, що б дали копію висновку коли і чому його зняли з обліку для того що б додади до медКомісіі. 

Частину у якій служить направили вже в інше місце дислокація. Його наразі не взяли,  він на медкомісії. 

Питання, як можно звільнитися з ЗСУ?

Чи можуть "Обмежено придатного" направити в інше місто до частини?

Як треба зробити що б його не відправили з Києва в інше місто де знаходиться частина?

13.06.2022 18:39 914

Консультация исполнителя

Марина Бекало
Адвокат Одеса
На портале: 5 лет
806 отзывов (805 +) (1 -)
Консультации: 2073
Топ 3 специализации:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Доброго дня.

Правовий статус обмежено придатних чітко не визначений законодаством. Проте, відповідно до п. 20.3 Положення про ВЛК (див. за посиланням: Про затвердження Положення про в... | від 14.08.2008 № 402 (rada.gov.ua) Особи, визнані обмежено придатними до військової служби, - непридатні до служби у високомобільних десантних військах, плавскладі, морській піхоті, спецспорудах. Військовослужбовці, визнані обмежено придатними до військової служби, придатні до служби у частинах (підрозділах) забезпечення, військових комісаріатах, установах, організаціях, навчальних закладах.

Проте, даного правила військове командування не дотримується, відправляють обмежено придатних в зону бойових дій , а це як правило люди, які мають серйозні проблеми зі здоровям, та в повній мірі не можуть виконувати бойові задачі. Але в таких випадках я все одно раджу подавати рапорт на залишення в частині, скарги та наполягати щоб Вас залишили в частині, або направили в інші місця (наприклад звільнених від окупації), або підприємства  тог  для виконаннях інших робіт оборонного характеру. 

Тому, дочекайтеся висновку ВЛК, якщо у Вас буде обмежена придатність та будуть відправляти в бойову частину, звертайтеся я надам зразок  відповідного рапорту.

Моя адреса: marina.bekalo@gmail.com 

Можете звертатися, та надати одразу фото висновку можливо ще будуть підстави для оскарження

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram