Армія

Чи можу я писати рапорт на переведення на службу,по місцю прописки,якщо я є обмежено придатний

14.06.2022 19:55 996

Консультация исполнителя

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
На портале: 3 года
146 отзывов (146 +) (0 -)
Консультации: 739

Вітаю!

ЗАТВЕРДЖЕНО
Указом Президента України
від 10 грудня 2008 року № 1153/2008

ПОЛОЖЕННЯ
про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1153/2008#n369

82. Призначення військовослужбовців на посади здійснюється:

2) на рівнозначні посади:

за станом здоров'я - на підставі висновку (постанови) військово-лікарської комісії;

3) на нижчі посади:

за станом здоров'я - на підставі висновку (постанови) військово-лікарської комісії;

112. Військовослужбовець може бути переміщений на нове місце військової служби з однієї військової частини до іншої у випадках, визначених пунктом 82 цього Положення, а також якщо з урахуванням вчиненого правопорушення військовослужбовець, якому призначено покарання у виді службового обмеження для військовослужбовців, не може бути залишений на посаді, пов'язаній із керівництвом підлеглими особами.

Військовослужбовець, який проходить військову службу за призовом, переміщується у зв'язку із службовою необхідністю та за станом здоров'я на нове місце військової служби без його згоди.

113. Переміщення військовослужбовця за станом здоров'я або за станом здоров'я членів його сім'ї здійснюється за рапортом військовослужбовця та за наявності відповідного медичного висновку.

хххххххххххх

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ
Міністра оборони України
14.08.2008  № 402

ПОЛОЖЕННЯ
про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#Text

II. Медичний огляд

1. Загальні положення

1.1. Медичний огляд включає в себе вивчення та оцінку стану здоров'я і фізичного розвитку громадян на момент огляду в цілях визначення ступеня придатності до військової служби, навчання за військово-обліковими спеціальностями, вирішення інших питань, передбачених цим Положенням, з винесенням письмового висновку (постанови). Під придатністю до військової служби у цьому Положенні розуміється такий стан здоров'я і фізичного розвитку громадян, який дозволяє їм виконувати передбачені статутами, інструкціями службові обов'язки з конкретної військової спеціальності у виді Збройних Сил України та інших військових формуваннях у мирний та воєнний час.

Медичний огляд проводиться ВЛК з метою визначення придатності:

військовослужбовців до військової служби;

1.2. Постанови ВЛК приймаються на підставі Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби (далі - Розклад хвороб) (додаток 1), пояснень щодо застосування статей Розкладу хвороб (додаток 2) та таблиць додаткових вимог до стану здоров'я (далі - ТДВ) (додаток 3).

6. Медичний огляд військовослужбовців

6.1. Направлення на медичний огляд проводиться:

б) військовослужбовців (крім військовослужбовців строкової служби): прямими начальниками від командира окремої частини, йому рівних та вище, органами управління та підрозділів Військової служби правопорядку Збройних Сил України, прокуратурою, судом, начальниками гарнізонів, штатних ВЛК, військових лікувальних закладів за місцем лікування, військовими комендантами гарнізонів та військовими комісарами

20. Постанови ВЛК

20.3. При медичному огляді військовослужбовців та інших контингентів ВЛК приймаються постанови такого змісту:

б) "Непридатний":

до військової служби в мирний час, обмежено придатний у воєнний час (На воєнний час приймається постанова: "Обмежено придатний до військової служби");

г) "Обмежено придатний до військової служби"

Одночасно з постановою ВЛК в індивідуальному порядку з урахуванням військової спеціальності, займаної посади, віку, роботи, що фактично виконується, пристосованості до неї того, хто пройшов медичний огляд, у постанові у довільній формі вказується, які види служби та роботи протипоказані цій особі. Особи, визнані обмежено придатними до військової служби, - непридатні до служби у високомобільних десантних військах, плавскладі, морській піхоті, спецспорудах. Військовослужбовці, визнані обмежено придатними до військової служби, придатні до служби у частинах (підрозділах) забезпечення, військових комісаріатах, установах, організаціях, навчальних закладах.

22.5. Свідоцтво про хворобу у воєнний час складається:

на всіх військовослужбовців, визнаних непридатними до військової служби з виключенням з військового обліку, непридатними до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців;

У всіх інших випадках у особливий період постанова ВЛК оформляється довідкою ВЛК. У воєнний час довідка на контроль у штатну ВЛК не направляється.

22.9. У воєнний час свідоцтво про хворобу, довідка ВЛК на всіх оглянутих осіб складається у двох примірниках.

22.12. Постанова ВЛК про ступінь придатності військовослужбовця до військової служби чинна протягом 12 місяців з моменту проведення медичного огляду.

ВИСНОВОК:

1. Якщо у Вас як військовослужбовця є постанова ВЛК оформлена довідкою (ВЛК Ви пройшли як військовослужбовець  під час воєнного стану), то Ви маєте  право на переміщення  Вас на нове місце служби.

2. Місце служби Ви обирати не можете, це не обов'язково буде місце Вашої реєстрації (прописки).

Єдиний вихід - щоб командир військової частини,  яка розташована в Вашому місті, підготував та направив відношення стосовно Вас (готовий щоб Ви служили у його в/ч). 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram