Чи можна стати на облік в новому військкоматі не виписуючись з попереднього

Якщо я приїзджаю з Києва на західну україну, то кажуть що треба прийти в територіальний військкомат і стати там на облік на протязі 24 годин.
1. Чи можна стати на облік наприклад в Ужгородському військкоматі попередньо НЕ виписавшись з свого київського віськкомату?
2. Якщо так, то які документи мені потрібні?

24.07.2022 14:32 1365

Консультация исполнителя

Наталия Лихунжан
Адвокат
На портале: 4 года
36 отзывов (35 +) (1 -)
Консультации: 143

Добрий день!

Ведення та реєстрація військового обліку призовників та військовозобов'язаних громадян України регулюється ЗУ «Про військовий обов'язок та військову службу» та постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників та військовозобов'язаних» від 7 грудня 2016 р. N 921.

Згідно до Додатка 1 Постанови: Призовники і військовозобов’язані повинні:

особисто у семиденний строк прибувати до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (органів СБУ) з паспортом громадянина України і військово-обліковими документами для зняття з військового обліку в разі вибуття в іншу місцевість до нового місця проживання, у службові відрядження, на навчання, у відпустку чи на лікування (строком понад три місяці за межі України), у разі зміни місця проживання в межах міста з переїздом на територію іншого адміністративного району.

 У відповідності до ч.11 ст. 38 ЗУ «Про військовий обов’язок та військову службу» військовозобов’язані в разі зміни їх сімейного стану, стану здоров’я, адреси місця проживання (перебування), освіти, місця роботи, посади зобов’язані особисто в семиденний строк повідомити про такі зміни відповідні органи, де вони перебувають на військовому обліку.

Виходячи з викладеного, спочатку Ви маєте повідомити (написати заяву) свій ТЦК та СП (військомат) про те, що Ви маєте намір переїхати до іншого регіону, отримати відмітку про зняття з обліку і вже по прибутті в інший регіон стати на облік.

У разі виникнення додаткових питань, звертайтеся.

Бажаю успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram