Придатність з частковим пошкодженням ПХЗ

Доброго дня, хотів би дізнатися якої ступеня придатності очикувати з частковим пошкодженням(частковий розрив) ПХЗ обох колін. Прикладаю до питання консультативний висновок.

13.08.2022 13:46 822

Консультация исполнителя

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
На портале: 3 года
150 отзывов (150 +) (0 -)
Консультации: 765

Вітаю!

про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України

хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби

Стаття 61.

Включено: артрози та інші ураження суглобів M15 - M19, M22 - M25 (поліартроз, коксартроз, гонартроз, інші артрози, ураження надколінка, внутрішньосуглобові ураження коліна та інших суглобів); хвороби м'яких тканин M60 - M79 (хвороби та ураження м'язів, синовіальної оболонки та сухожилків, бурсопатії, ентезопатії, ураження плеча; остеопатії і хондропатії M80 - M94 (остеопороз кісток з патологічним або без патологічного перелому, остеомаляція у дорослих, уповільнене зрощення перелому, стресові переломи, фіброзна дисплазія кісток, остеомієліт, остеонекроз, хвороба Педжета, юнацькі остеохондрози кісток (крім хребта), інші остеохондропатії та ураження хряща). Виключено: фібробластичні порушення M72 (включено до статті 62)

а) зі значними порушеннями функцій :

Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку 

б) з помірними порушеннями функцій :

Непридатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально 

в) з незначними порушеннями функцій :

Придатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально 

г) за наявності об'єктивних даних без порушень функцій :

Придатні.

щодо застосування статей Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби

Постанова про придатність до військової служби в разі захворювань кісток та суглобів приймається після стаціонарного обстеження та лікування. При цьому слід ураховувати схильність захворювання до рецидивів або прогресування, стійкість ремісії та особливості військової служби. При незадовільних результатах лікування або відмові від нього постанова про придатність до військової служби приймається за пунктами "а", "б" чи "в" залежно від ступеня порушень функцій на період медичного огляду.

До пункту "а" належать:

деформуючий артроз в одному з великих суглобів III - IV стадій (наявність грубих кісткових розростань суглобових країв не менше 2 мм, руйнування суглобового хряща - ширина суглобової щілини менше 2 мм) з частими (2 та більше разів на рік) рецидивами загострень, з больовим синдромом та деформацією вісі кінцівки;

До пункту "б" належать:

деформуючий артроз в одному з великих суглобів II стадії (ширина суглобової щілини на рентгенограмі - 2 - 4 мм) з больовим синдромом;

До пункту "в" належать:

деформуючий артроз в одному з великих суглобів I стадії;

У ВАС АРТРОЗ І СТАДІЇ - ЗГІДНО НАКАЗА # 402 У ВАС СТ.61 "В" (Придатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально).

РЕКОМЕНДАЦІЯ: ЗВЕРНІТЬСЯ ЗА КОНСУЛЬТАЦІЄЮ ДО ЛІКАРЯ-ФАХІВЦЯ, ЩОБ ВІН ПРОАНАЛІЗУВАВ ВАШ СТАН ТА ВИМОГИ НАКАЗАТИ # 402 (СТУПІНЬ ПОРУШЕННЯ ФУНКЦІЙ).

Якщо подобається, тисни кнопку
Не нашли ответа на свой вопрос? Тогда задайте платный или бесплатный вопрос
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram